Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 25. septembra līdz 1. oktobrim

Vērts redzēt, dzirdēt, apmeklēt: Pauls un Krauze, Šimkus un Antoņenko, Sīlis, Seņkovs un «Patriarha rudens»

3.lapa

Pauls un Krauze koncertzālē «Latvija»

Publicitātes foto

Svētdien, 26. septembrī, pulksten 16 Ventspilī, koncertzālē «Latvija» ar koncertprogrammu «Sasala jūrīna» viesosies Maestro Raimonds Pauls un kolorītā kurzemniece, dziedātāja Ance Krauze (attēlā).

Kopā ar Maestro un Anci Krauzi uz koncertzāles skatuves kāps arī jaunā vijolniece Elza Siliņa un mūziķu grupa Raimonda Macata vadībā.

Programmas «Sasala jūrīna» pirmajā daļā izskanēs melodijas no izrādēm «Kabīrijas naktis» un «Marlēna».

Otrajā daļā tiks atskaņotas Raimonda Paula aranžētas latviešu tautas dziesmas, tajā skaitā astoņas Alsungas novada tautas dziesmu apdares, kas radītas tieši Ancei Krauzei.

«Tautasdziesmas, kuras šeit dziedu ar Raimonda Paula neatkārtojamo skatījumu, ir jauns ceļš savas tautas garamantu apzināšanai. Lai arī kurā novadā dzīvoja teicēja, lai arī kad un kurš dziesmas pierakstīja, tās ir mūsu kopējais mantojums. Es jūtos lepna un pagodināta, ka tieši mana dzimtā novada tautasdziesmas savām apdarēm izvēlējās Raimonds Pauls,» saka Ance Krauze.

Savukārt koncerta noslēgumā klausītāji dzirdēs «zelta fonda» dziesmas no Raimonda Paula un Ances Krauzes sadarbības pirmsākumiem.

Uzmanību!

Pasākums paredzēts tikai vakcinētām vai Covid-19 pārslimojušām personām (attiecas arī uz visu vecumu bērniem/ jauniešiem). Ierodoties uz koncertu, apmeklētājam jāuzrāda sadarbspējīgs Covid-19 sertifikāts, personu apliecinošs dokuments un personalizēta ieejas biļete.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā