Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 16. līdz 22. oktobrim

Vērts redzēt, dzirdēt, izlasīt: Bulis un Kazāks, Antoņenko un Apeinis, Apkalna un Cinkuss, orģijas un mistērijas

3.lapa

Kārļa Kazāka mīlestības stāsts

Publicitātes foto

Apgādā «Zvaigzne ABC» klajā nākusi mūziķa un dziesminieka Kārļa Kazāka pirmā grāmata «Sākums mūs atrod pats».

Kopš 2012. gada Kārlis Kazāks organizē muzikālus koncertceļojumus ar velosipēdiem «Velomūzika», mainot koncertus pret naktsmājām. «Velomūzikas» ietvaros ar velosipēdiem pa Latviju braukts deviņas vasaras, veikti desmit ceļojumi, norullēti aptuveni 5000 km un sniegti vismaz 80 koncerti.

«Cik kilometru dienā var pieveikt netrenēts velobraucējs ar somām un mūzikas instrumentiem apkrautu velosipēdu? Nav ne jausmas. Vai tie ar raustītām līnijām kartē iezīmētie celiņi ir izbraucami ar velosipēdu? Nav ne jausmas. Vai vajag pajautāt šos jautājumus kādam gudrākam? Nedomāju vis… Kāds būs mūsu brauciena nosaukums? Nebija grūti pieņemt lēmumu - velosipēdi un mūzika, tātad «Velomūzika».» Apmēram tā kādā nesteidzīgā ziemas vakarā sākas skaistais velomūzikas piedzīvojums. Pēc tam jau ar katru braucienu top aizvien skaidrāk, ko plānot un ko ne, ko ņemt līdzi un ko ne. Taču pamatprincips nemainās: par naktsmājām braucēji nemaksā, bet nopelna naktsmājas ar mūziku.

Kārlis Kazāks grāmatā filigrāni izzīmē ne vien izbrauktos ceļus un bezceļus, bet arī braucēju raksturus, sastaptos cilvēkus un dažnedažādos piedzīvojumus.

Grāmatas redaktore Ilze Vācere: «Šī grāmata ir pavisam personisks gids ceļojumam pa Latviju. Lasot rodas sajūta, ka pats brauc kopā ar visiem, minoties kalnup vai cauri visbiezākajām smiltīm, vienlaikus atgaiņājoties no dunduriem. Katrs lasītājs šajā grāmatā atradīs kādu vietvārdu, kas kaut ko izsaka un ir svarīgs tieši viņam.»

Taču šis galīgi un nemaz nav stāsts par riteņbraukšanu. Tas ir Kārļa Kazāka mīlestības stāsts. Mīlestības pret Latviju, mūziku un cilvēkiem. Un nekas, ka pat viņam reizēm brauciena laikā apskrējās dūša un gribējās, lai taču visi aizveras «un klausa mani».

Pieejama arī e-grāmata.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā