Neatkarīgā iesaka: TOP 10 attālinātie notikumi kultūrā no 23. līdz 30. oktobrim

Vērts redzēt, dzirdēt, izlasīt: Strokša un Neikšins, Daudziņa, Zvirgzdiņš un Pirro, Apkalna, Pauls un LNSO

2.lapa

«Apburtā princese» un Galā koncerts

Publicitātes foto

Atzīmējot Pasaules baleta dienu, kas bija 19. oktobrī, un Pasaules operas dienu, kas būs pirmdien, 25. oktobrī, Latvijas Nacionālā opera un balets (LNOB) ikvienam skatītājam visā pasaulē bez maksas piedāvā noskatīties Pētera Čaikovska baleta «Apburtā princese» un galā koncerta «Operas zvaigžņu vasara» ierakstus.

Tie būs pieejami vietnē www.opera.lv un LNOB «Youtube» kanālā.

Par godu Pasaules baleta dienai tiešsaistē skatāms Pētera Čaikovska balets «Apburtā princese» (attēlā), kura ieraksts tapis ar Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu.

«Apburtā princese» ir viens no visu vecumu skatītāju iemīļotākajiem baleta uzvedumiem LNOB. To veidojuši horeogrāfs-inscenētājs Aivars Leimanis, diriģents Farhads Stade, scenogrāfe un kostīmu māksliniece Ināra Gauja. Videoieraksta režisors - Edmunds Mickus.

Pēc Šarla Pero pasakas motīviem veidotais balets stāsta par simtgadu miegā aizmigušu skaistu princesi, ko atmodina drosmīga prinča skūpsts. Čaikovska brīnišķīgā mūzika un iestudējuma krāšņais skatuves noformējums ved uz brīnumzemi, kurā mīt fejas, pasaku tēli, princeses un ļaundari.

Baletā saglabāta Mariusa Petipā oriģinālā horeogrāfija. Galvenajās lomās: Sabīne Strokša un Sergejs Neikšins.

Baleta «Apburtā princese» ieraksts būs skatāms līdz svētdienai, 24. oktobrim šeit: https://www.opera.lv/lv/raksts/balets-apburta-princese--tiessaiste-2283/

Pasaules operas dienā, 25. oktobrī, skatītājiem tiks dota iespēja noskatīties 4. jūlijā notikušā sezonas noslēguma Galā koncerta «Operas zvaigžņu vasara» videoierakstu ar izciliem solistiem - poļu tenoru Pjotru Bečalu, soprānu Adrianu Gonsalesu no Gvatemalas, basbaritonu Egilu Siliņu un LNO solistiem Ilonu Bageli, Tatjanu Trenoginu, Mihailu Čuļpajevu un Rinaldu Kandalincevu.

Skaistākās opermūzikas pērles līdz ar solistiem interpretēja Latvijas Nacionālās operas orķestris un koris. Koncerta muzikālais vadītājs ir LNOB galvenais diriģents Mārtiņš Ozoliņš. Koncerta režisore - Dace Volfarte, gaismu mākslinieks - Māris Sējāns. Videoieraksta režisors - Gints Fārenhorsts.

Koncerta «Operas zvaigžņu vasara» ieraksts būs skatāms līdz 31. oktobrim.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā