Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 30. oktobra līdz 5. novembrim

Vērts redzēt, dzirdēt, izlasīt: Rinkevičs un Veismanis, Ikstena un Skujenieks, Pelnrušķīte un Īkstīte
©Publicitātes foto

Liepājas Starptautiskais zvaigžņu festivāls

Gatavojoties Liepājas Starptautiskā zvaigžņu festivāla 30. jubilejai, kas gaidāma nākamā gada pavasarī, Liepājas Simfoniskais orķestris dodas tuvāk pie saviem klausītājiem, dāvājot brīnišķīgus klasiskās un džeza mūzikas mirkļus izcilu mūziķu interpretācijā.

Tumšajā rudens mājsēdes laikā, kad koncertzāles ir slēgtas un skatītājiem kultūras pasākumu apmeklēšana klātienē ir liegta, Liepājas Simfoniskais orķestris ikvienam mūzikas mīļotājam sniedz iespēju bez maksas noskatīties šovasar notikušos festivāla koncertus.

Koncertu sēriju «Zvaigznes TUVĀK» būs iespējams vērot Liepājas Simfoniskā orķestra «YouTube» kanālā un mājaslapā «liepajassimfoniskais.lv».

Sestdien, 30. oktobrī, pulksten 19 kopā ar Liepājas Simfonisko orķestri diriģenta Atvara Lakstīgalas vadībā pianists Reinis Zariņš atskaņos Johannesa Brāmsa Otro klavierkoncertu, savukārt soprāns Vida Miknevičute izpildīs visā pasaulē slavenu operu ārijas.

Savukārt nākamās nedēļas nogalē klausītājus priecēs divi izcili muzikāli notikumi.

Piektdien, 5. novembrī, pulksten 19 orķestris piedāvās aizkustinošu, saviļņojošu, smalku un aizraujošu tikšanos ar Gruzijas meistara Gija Kančeli mūziku un «Xylem Trio» mūziķiem, kuri kopā ar uzlecošo Gruzijas džeza zvaigzni Lizu Kereselidzi virtuozi balansē uz klasikas, džeza un pasaules mūzikas šķautnēm.

Sestdien, 6. novembrī, pulksten 19 pasaulē pieprasītais tenors Aleksandrs Antoņenko sadarbībā ar Liepājas Simfonisko orķestri un tā galveno diriģentu Gintaru Rinkeviču priecēs ar monumentālu populāras opermūzikas programmu.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā