Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi Latvijas dzimšanas dienā TIEŠSAISTĒ

Vērts redzēt un dzirdēt: Peters un Strazds, Sirmais un Apkalna, Lūriņa un Dombrovska, Lūsēns un Muktupāvels
©Publicitātes foto

Peters un Strazds dziesmu ciklā «Lins»

Godinot Latvijas Republikas proklamēšanas 103. gadadienu, Rīgas kamerkoris «Ave Sol» sagatavojis svētku koncertu «Lins», kurā komponista Jāņa Strazda dziesmas ar Jāņa Petera vārdiem izpildīs solisti Ance Krauze un Andris Ērglis, un kas balstīts abu autoru kopīgi veidotajā tāda paša nosaukuma dziesmu ciklā.

Koncerts «Lins» būs skatāms Latvijas Reģionu Televīzijā «ReTV» ceturtdien, 18. novembrī, pulksten 15.30 un 20. novembrī pulksten 22, kā arī koncertorganizācijas «Ave Sol» «Facebook» vietnē.

Rīgas kamerkorim «Ave Sol» allaž ir bijis svarīgi mūzikas pasaulē meklēt sasaisti ar cilvēces esības jautājumiem laikmetīgajā pasaulē. Laiks, kuru patlaban pārdzīvojam, pompozu svinēšanu un sevis slavināšanu pašsaprotami nobīda perifērijā, centrā izvirzot katra Latvijas iedzīvotāja tiešu darbošanos valsts un nācijas labā, tādēļ koncertā starp dziesmām skanēs gan Jāņa Petera dzeja kā pamudinājums uz šo rīcību, gan radošās komandas personīgas atklāsmes par savu rīcību ceļā uz Latvijas nākamo dzimšanas dienu.

«Latvietis ir kā lina audums - raupjš, pelēks, izturīgs un pamatīgs. Programmā iekļautās dziesmas ir par divdesmit pirmā gadsimta latvieti - par viņa šaubām, izvēlēm, par bēgšanu un atbildību, par dabas un savas tēvzemes mīlestību. Dziesmās rodama mūsdienu Latvija, kurā līdzās patriotismam un lepnumam par savu zemi netrūkst arī baiļu, apmulsuma, izaicinājumu, pretrunu un kļūdu,» stāsta komponists Jānis Strazds.

Koncertā piedalās Rīgas kamerkoris «Ave Sol», diriģenti Andris Veismanis un Jurģis Cābulis, solisti Ance Krauze un Andris Ērglis, komponists Jānis Strazds un instrumentālā grupa: Juris Kristons (taustiņinstrumenti), Māris Kupčs (akustiskā ģitāra), Kristens Kupčs (elektriskā ģitāra), Aivars Meijers (basģitāra), Māris Muktupāvels (kokle, stabule), Oskars Ozoliņš (trompete, flīgelhorns), Ainis Zavackis (sitaminstrumenti). Režisors Kārlis Anitens.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā