Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 27. novembra līdz 3. decembrim

Vērts redzēt, dzirdēt, izlasīt: Bindere, Blaumane un Zariņš, Sīlis, Jonovs un Kirmuška, Veismanis, Vītoliņa un Freibergs

4.lapa

Ilzes Vītoliņas personālizstāde

Publicitātes foto

Galerijā «Istaba» skatāma kostīmu mākslinieces Ilzes Vītoliņas skiču izstāde. Akvareļa tehnikā veidotie gleznojumi atklāj Dailes teātrī topošās igauņu režisora Prīta Pedajasa izrādes «Pavasaris» tēlus.

Igauņu rakstnieka Oskara Lutsa romāna dramatizējuma iedvesmoti, izstādi veidos nostalģijas un bērnības atmiņu piesātināti tēli. Jau janvārī uz Dailes teātra skatuves tie izspēlēs skolas gaitu ikdienas ainas nomaļā igauņu ciematā 20. gadsimta sākumā. Askētiskās skolas formas, trauslie svinību brunči un amizantās kārtas, kas pasargā no ziemas sala - caur Ilzes Vītoliņas glezniecisko skiču atlasi skatītājs tiks iepazīstināts ne tikai ar gaidāmā iestudējuma estētiku, bet arī ar stāstu par kostīmu mākslinieka lomu aktieru spējā iejusties tēlā un vizuālā vēstījuma iedzīvināšanu uz teātra skatuves.

Ilze Vītoliņa ir viena no vadošajām izrāžu kostīmu māksliniecēm Latvijā. Veidojusi tērpus vairāk nekā 200 izrādēm visos Latvijas teātros, Latvijas Nacionālajā operā un baletā, kā arī Maskavā, Sanktpēterburgā un Jekaterinburgā. Vairāk nekā 15 leļļu teātra izrāžu, vairāku animācijas filmu un grāmatu māksliniece.

Izstādes kuratore - Elīna Sproģe.

Izstāde galerijā «Istaba» būs skatāma līdz 2022. gada 7. janvārim.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā