Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 4. līdz 10. decembrim

Vērts redzēt, dzirdēt, izlasīt: Vasks un Auznieks, Šelegovskis un Budovska, Naumova, Ēķis un Ziedonis
©Publicitātes foto

Stāsti par Kraukšķīti, Soņu un Katliņpauri

Latvijas Leļļu teātris saviem skatītājiem sagatavojis jaunu Dīvānzāles iestudējumu - vienu no skatītāju visu laiku iemīļotākajām Ziemassvētku izrādēm «Ziemas pasaka» (attēlā), kas veidota pēc Margaritas Stārastes darba motīviem.

Stāsts par Kraukšķīti un viņa piedzīvojumiem Leļļu teātra skatītājus priecējis jau teju 20 gadus, taču nu šī zelta klasikas izrāde savu aktīvo skatuves dzīvi noslēgusi, turpinot dzīvot skatītāju atmiņās un digitālajā versijā.

Ar Margaritas Stārastes ilustrētajām pasakām uzaugušas un vēl joprojām aug arvien jaunas paaudzes. Tās ir kā tilts, uz kura satiekoties, mēs saprotamies gan ar saviem bērniem, gan vecākiem. Izrādi 2003. gadā veidojis režisors Hermanis Paukšs, režisora asistente Lilija Lipora, scenogrāfs Jānis Jansons un komponists Roberts Ūdris. Muzikālais stāsts par mazā piparkūku vīriņa dēkām Ziemassvētku dienā piemērots vismazākajiem skatītājiem no 2 gadu vecuma.

Dīvānzāle ir Latvijas Leļļu teātra virtuālā teātra telpa, kas atrodama «bilesuparadize.lv» un kurā skatāmi jau 16 teātra iestudējumi dažāda vecuma auditorijai. Decembra noskaņu vairot palīdzēs arī citas svētku laika izrādes tiem, kuri vēl nevēlas apmeklēt publiskus pasākumus - Mirdzas Timmas «Sidraba egle» Arnitas Jaunzemes režijā un Hansa Kristiana Andersena «Sniega karaliene» Māra Koristina režijā.

Tikmēr klātienē Latvijas Leļļu teātris decembrī piedāvā plašu izrāžu klāstu, kas remonta laikā skatāmas Rīgas Latviešu biedrības namā.

Decembra pirmajā pusē Latvijas Leļļu teātris skatītāju vērtējumam nodos divas pirmizrādes, kas rudens periodā tapušas par spīti mājsēdei un citiem ierobežojumiem:

10. decembrī pulksten 18.30 Andreja Usačova darba «Gudrā sunīte Soņa» skatuves versija sagaidīs visjaunākos teātra apmeklētājus (no 3 gadu vecuma). To veidojusi radošā komanda režisora Jurija Lunika, dramaturga Igora Jakimova, mākslinieces Anitas Znutiņas-Šēves un komponista Mikus Frišfelda sastāvā. Lomās: Kristīna Varša, Arnita Jaunzeme un Pēteris Galviņš.

12. decembrī pulksten 11 un 14 pirmizrāde Edgara Niklasona oriģināldarbam «Katliņpauris» skolas vecuma bērniem. Režisors radošajā komandā aicinājis mākslinieci Evitu Bētu, mūzikas autoru Kasparu Niklasonu, gaismu mākslinieku Uldi Andersonu, kustību konsultantu Jāni Putniņu un aktierus Daci Vītolu, Miķeli Žideļūnu, Matīsu Milleru un Rihardu Zelezņevu.

24. decembrī Lielajā zālē pirmizrādi piedzīvos pagājušajā sezonā skatītājus nesagaidījušais iestudējums «Ziemassvētku prieks» Vijas Blūzmas režijā, kas veidots pēc dažādu Margaritas Stārastes ziemas darbu motīviem. Kamīnzālē skatītājus gaidīs izrādes «Sidraba egle», «Vecīša cimdiņš», «Saulīte un sniega cilvēciņi», «Ezītis un egle», kā arī citas repertuāra izrādes.

«Ziemas pasakas» video:

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā