Neatkarīgā iesaka: BEZMAKSAS TOP 10 kultūras pasākumi līdz 10. decembrim

Vērts redzēt un apmeklēt

2.lapa

Ilona Bagele Latvijas dievnamos

Publicitātes foto

Daudzveidīga latviešu komponistu mūzika, tostarp vairāku šī gada jubilāru opusi un Ilonas Breģes un Agnetas Krilovas jaundarbi LNO solistes Ilonas Bageles, čellistes Initas Malnačas un ērģelnieces Ilonas Birģeles interpretācijās izskanēs koncertprogrammā «Zem Latvijas debesjuma».

Ar māksliniecēm klausītājiem būs iespēja tikties sestdien, 4. decembrī, pulksten 16 Jelgavas Sv. Annas baznīcā un svētdien, 5. decembrī, pulksten 16 Kuldīgas Sv. Katrīnas baznīcā.

5. decembra koncertu būs iespējams vērot tiešraidē www.facebook.com/Biedrība-Mulino-dellarte/ un biedrības «Mulino dell’arte» «Youtube» kanālā.

Veidojot šo programmu, mākslinieces uzrunāja divas latviešu komponistes, kas rezultējies ar izvērstiem jaundarbiem - Ilonas Breģes dziesmu «Es runāt gribētu tik klusu» ar Māras Zālītes dzeju mecosoprānam un ērģelēm un Agnetas Krilovas dziesmu ciklu «Mīlestība - debesu dāvana» ar šī gada jubilāra Aleksandra Čaka dzeju mecosoprānam, čellam un ērģelēm, kuri tiks atskaņoti šīs programmas ietvaros. Jaundarbi ir piedzīvojuši savu pirmatskaņojumu Rīgā šī gada augustā un septembrī.

Programmā skanēs Jāzepa Mediņa, Lūcijas Garūtas, Jāņa Ivanova, Romualda Jermaka, Aivara Kalēja, Jāņa Lūsēna un Ilonas Rupaines mūzika.

Ieeja koncertā, uzrādot sadarbspējīgu Covid-19 sertifikātu kopā ar personu apliecinošu dokumentu.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā