Neatkarīgā iesaka: TOP 10 kultūras notikumi Ziemassvētkos

Izbaudi

2.lapa

Klasiskās mūzikas pērles

Publicitātes foto

Ziemassvētku vakarā, 24. decembrī, Rīgas kamerkoris «Ave Sol» saviem klausītājiem dāvinās svētku koncertu «Ziemassvētku noskaņa», kas izskanēs no Rīgas Doma.

Pulksten 20 koncerts būs skatāms kanālā «ReTV», savukārt koncertorganizācijas «Ave Sol» «Facebook» vietnē tas būs pieejams līdz pat decembra beigām, tādējādi sasniedzot un priecējot klausītājus arī ārpus Latvijas.

Jau daudzus gadus Rīgas kamerkoris «Ave Sol» Ziemassvētkos klausītājiem ir dāvājis koncertprogrammu «Ziemassvētku noskaņa». Gadu gaitā koncertprogrammās izskanējuši neskaitāmi skaņdarbi - sākot no klasiskās mūzikas pērlēm līdz mūsdienu pašmāju autoru oriģināldarbiem.

Šogad mākslinieki savu dāvanu klausītājiem nodos ar televīzijas starpniecību, ļaujot uz brīdi aizmirsties mūzikā, ienesot svētku un klātbūtnes sajūtu katrā mājā. Lai gan Ziemassvētku noskaņa katram mums ir sava, tā tomēr ir vienota savā labestīgumā un ticībā brīnumam. Mūzika Ziemassvētku laikā ir tilts starp daudzajām paralēlajām un tik līdzīgajām pasaulēm.

Koncertā «Ziemassvētku noskaņa» skanēs pasaulē zināmi un populāri Ziemassvētku klasiskās mūzikas skaņdarbi, kas īpaši piemēroti kamerkorim, solistiem un Rīgas Doma ērģelēm.

Programmā iekļauti Antonio Vivaldi, Johana Sebastiana Baha, Georga Frīdriha Hendeļa, Žila Masnē un Kamila Sensāna darbi. Tos atskaņos Rīgas kamerkoris «Ave Sol», diriģenti Andris Veismanis un Jurģis Cābulis, Kristīne Balanas (vijole), Margarita Balanas (čells) un Aigars Reinis (ērģeles).

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā