Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 31. decembra līdz 7. janvārim

Vērts redzēt, dzirdēt, izlasīt: Pauls un Marhilēvičs, Apeinis un Bramanis, Bulava un Meija, Auziņš un Lācis
©Publicitātes foto

Jaungada sagaidīšanas rituāli

31. decembrī pulksten 22 kanāla TV3 skatītāju vērtējumam tiks nodots Latvijas Nacionālā teātra Vecgada koncerts, kurā tautā iemīļoti teātra aktieri akcentēs dažādu pasaules kultūru gadumijas tradīcijas.

Aktieri šīs tradīcijas izstāstīs caur iemīļotām dziesmām - gan no senākām, gan jaunām izrādēm, sniedzot skatītājiem īpašu svētku noskaņu.

Mūsdienās ikviens dzīvojam atvērtā sabiedrībā, kurā ir integrējušās citu tautu tradīcijas. Dažās ģimenēs gadu mija ir kārtējie svētki, bet citās - tā ir noslēpumaina, brīnumaina un tradīciju piepildīta nakts, kas iezīmē kāda cikla beigas un sākumu vienlaikus. Šajā Vecgada koncertā Latvijas Nacionālā teātra aktieri dalīsies savos atradumos, aptaujājot draugus un draugu draugus visā pasaulē un visi kopā piedāvās labākās un svētkiem piemērotākās dziesmas no teātra izrādēm.

«Vecgada pavadīšana un Jaungada sagaidīšana ir rituāls, caur kuru ļaudis atbrīvojas no nepatīkamā un tiecas uz vēlamo. Tā kā šī gada laikā daudz dzirdējām, ka citur pasaulē ir labāk, mēs nolēmām papētīt, kādas citās zemēs ir Jaungada sagaidīšanas tradīcijas, lai pamanītu labo gan citos, gan sevī pašā un censtos to pārņemt un kļūt vēl labāki arī paši. Tā kā aizvadītajā gadā teātri varējām baudīt mazāk nekā vēlētos, gadu pavadām ar dziesmām no senākām un gluži svaigām, bet galvenais - iemīļotām teātra izrādēm,» stāsta koncerta režisors Reinis Suhanovs.

Vecgada koncertā uz skatuves kāps teātra dziedošie aktieri Raimonds Celms, Arturs Krūzkops, Indra Burkovska, Evija Krūze, Kaspars Aniņš, Madara Botmane, Egils Melbārdis, Mārtiņš Brūveris, Dita Lūriņa, Mārcis Maņjakovs, Maija Doveika (attēlā), Mārtiņš Egliens un Ainārs Ančevskis.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā