Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 31. decembra līdz 7. janvārim

Vērts redzēt, dzirdēt, izlasīt: Pauls un Marhilēvičs, Apeinis un Bramanis, Bulava un Meija, Auziņš un Lācis

2.lapa

Vecgada tradīcija Rīgas Domā

Publicitātes foto

Par ilggadīgu tradīciju Rīgas Domā kļuvis vecgada koncerts «Ērģeļu skaņās atvadās gads», kas izskanēs arī šogad 31. decembrī pulksten 16.

Vēl pēdējā šā gada koncertā ērģelnieki izspēlēs gan ērģeļliteratūras klasiķu Johana Sebastiana Baha un Sezāra Franka, gan arī franču virtuozās skolas pārstāvju Šarla Turnemīra, Luī Vjerna un Teodora Djubuā vērienīgos skaņdarbus.

Volfganga Amadeja Mocarta mūzikā pievienosies arī flautiste Ilona Meija, bet S. Franka himnās soprāns Aija Veismane Garkeviča. Neizpaliks arī ziemassvētku dziesmas Ralfa Beltinga aranžijā diviem ērģelniekiem, kuru sadarbība baznīcas zālē izvietotajos ekrānos būs vērojama visās tā niansēs un divatā radītais ērģeļu skanējuma spēks atklāsies visā krāšņumā. Pie ērģelēm mūsu izcilākās ērģelnieces - Larisa Bulava, Vita Kalnciema, Kristīne Adamaite un Liene Andreta Kalnciema.

Ērģeļu skaņās atvadās gads, lai jau 1. janvārī atkal ieskandinātu jauno.

2021. gads Rīgas Domā bijis ļoti daudzveidīgs un ražīgs, arī neskatoties uz dažādiem ierobežojumiem un aizliegumiem. Gada laikā pirmatskaņoti vairāk kā 25 jaunradīti, Rīgas Doma iniciēti latviešu komponistu jaundarbi. Tiešsaistē realizēti vairāku latviešu komponistu jubilejas koncerti: Aivars Kalējs, Indra Riše, Romualds Jermaks un Pauls Dambis, kā arī krāšņi izskanējis šogad jau 34. Starptautiskais ērģeļmūzikas festivāls un daudzsološi iesācies pārtrauktais latviešu mūzikas festivāls «Latvijas rudens». Bet šā gada decembrī organizēti arī Ziemassvētku koncerti.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā