Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 5. līdz 11. februārim

Vērts redzēt, dzirdēt, izlasīt: Jankovska un Indzeris, Blumbergs un Bērziņš, Poga un Gelgote, Ulmane un Ulmanis

4.lapa

Irinai Tīrei veltīta izstāde

Publicitātes foto

Līdz mēneša beigām Liepājas Latviešu biedrības nama Izstāžu galerijā apskatāma Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra Tautas fotostudijas «Fotast» izstāde «No skices līdz…», kas veltīta māksliniecei Irinai Tīrei, iesākot nozīmīgas jubilejas gadu.

Šī izstāde ir fotogrāfu stāsts par savu kolēģi Irinu Tīri, viņas patiku uz fotografēšanu, zīmēšanu un gleznošanu. Ekspozīcijā izvietotajās fotogrāfijās notvertas emocijas gan darbojoties, gan pārdomu brīžos, bet īpaši izceltas mākslinieces rokas, kas, turot zīmuli, otu vai fotoaparātu, sievišķīgi smalkā un oriģinālā manierē rada Irinas skatījumu uz apkārt esošo. Izstāde interesanta ar to, ka fotogrāfijās atspoguļots mākslas darba tapšanas process un līdzās tam redzams arī rezultāts - mākslinieces radītais darbs.

«Pusgada laikā, kamēr tapa šī izstāde, iepazīta tuvāk Irinas aizrautība, vēlme darboties, entuziasms un atbildības sajūta,» iespaidos dalās jubilāres kolēģi, «apbrīnojama ir lielā dzīves pieredze, zināšanas un vēlme ar tām dalīties. Darba procesā bija jūtams netverami smalks sievišķības noslēpums un mēs, tikai maigi garāmejot, viegli pieskārāmies mākslinieces dvēselei.»

Pašai māksliniecei projekta tapšanas laiks bijis emocionāli piepildīts.

«Biju pārsteigta par uzaicinājumu piedalīties šajā projektā. Piekritu, bet sapratu, ka tā ir uzdrošināšanās - būt objektīvu priekšā manos gados un vēl tas, ka ar saviem darbiem vienmēr neesmu apmierināta, bet man patīk darba tapšanas process. Esmu ļoti pateicīga Ilgai, Ilonai un Rolandam, jo mūsu kopdarbs padarīja šo pusgadu interesantu, krāsaināku un dzīvespriecīgāku,» saka Irina Tīre.

Liepājniece Irina Tīre ir foto māksliniece, gleznotāja, grafiķe. Kopš 1978. gada Liepājas Tautas fotostudijas dalībniece. Par panākumiem nacionālās un starptautiskās izstādēs I. Tīrei piešķirts Starptautiskās foto mākslas federācijas (FIAP) goda nosaukums AFIAP (foto māksliniece). 2013. gadā izdota I. Tīres fotogrāmata «Skatiens», 2015. gadā iznācis papildinātais izdevums «Liepāja grafikās». 2007. un 2017. gadā māksliniece titulēta kā «Gada liepājniece».

Izstādē «No skices līdz...» apskatāmas Ilgas Lasmanes, Ilonas Gabaliņas-Kilas un Rolanda Drāznieka fotogrāfijas, kā arī pašas Irinas Tīres darbi.

Izstādi var apmeklēt bez maksas darba dienās no 10 līdz 19, brīvdienās no 10 līdz 15.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā