"Neatkarīgā" iesaka: Bezmaksas TOP 9 kultūras pasākumi līdz 14. aprīlim

***

2.lapa

«Sudraba taureņi» Ilonas Meijas jubilejas zīmē

Publicitātes foto

Trešdien, 13. aprīlī, pulksten 19 Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Lielajā zālē notiks kamermūzikas koncerts «Sudraba taureņi», kurā izskanēs latviešu, ukraiņu un skandināvu komponistu mūzika flautai un klavierēm. Koncerts iecerēts flautistes Ilonas Meijas jubilejas zīmē.

Muzicējot kopā dažādos kameransambļu sastāvos, Ilona Meija ilgstoši sadarbojusies ar pianisti Hertu Hansenu. Šī koncertprogramma ir ilgi lolots sapnis abām izcilajām mūziķēm. Pasākumu vadīs muzikoloģe Ilze Medne.

Koncertprogrammas centrā būs latviešu laikmetīgās mūzikas opusi, kas dažādos laikos ir tapuši kā veltījumi Ilonai Meijai. Rolanda Kronlaka «Quasi Improvisandi» ir tapis studiju laikos, Gundegas Šmites «…no klusuma dūmakas» - pirms desmit gadiem, savukārt, Maijas Einfeldes Sonāte flautai un klavierēm - pēdējo gadu laikā. Programmu vainagos īpašs pirmatskaņojums - Rutas Paideres jaundarbs «Hello Mr Mozart» - veltījums Ilonai Meijai un Hertai Hansenai.

R. Kronlaka, G. Šmites un R. Paideres mūzikas stilistika saistīta ar modernismu - tajos tiek bagātīgi atklātas flautas koloristiskās iespējas, savukārt Einfeldes sonātes harmoniskā valoda un melodiskums veido tiltu uz pagātni - uz romantisko mūziku, kurai arī ir nozīmīga vieta šajā koncertprogrammā.

Skandināvu romantiķi - Žans Sibeliuss un Karls Nīlsens koncerta programmai pievienos īpaši mirdzošus virstoņus ziemeļblāzmas krāsās. Programmai īpašu

virstoni piešķirs ukraiņu komponista un flautista Serhija Vilkas melodiskais un gaišu krāsu caurstrāvotais skaņdarbs «Berceuse».

Ieeja koncertā bez maksas. Lūgums pieteikties un rezervēt sēdvietu, rakstot uz e-pastu: komponisti.lv@gmail.com. Vairāk informācijas: facebook.com/komponisti.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā