"Neatkarīgā" iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 9. līdz 14. aprīlim

Vērts redzēt, dzirdēt, apmeklēt: Dzelzītis un Grāvelis, Hermanis un Rācenājs, Paškevičs un Vanadziņš, Leimane un Brauere

2.lapa

Astrīdas Kairišas piemiņas vakars

Publicitātes foto

Pirmdien, 11. aprīlī, pulksten 18 Latvijas Nacionālā teātra Lielajā zālē gaidāms Latvijas Nacionālā teātra aktrises Astrīdas Kairišas piemiņas vakars.

2021. gada 13. janvārī - baltā un aukstā rītā - mūžībā aizgāja Astrīda Kairiša. Visu mīlēta un cienīta māksliniece, īsi pirms savas 80 gadu jubilejas. Pandēmijas dēļ atvadas bija tik klusas un personiskas, cik klusa un iekšupvērsta bija viņa pati, un nu viņas pelni ir dzimtas kapavietā Matīsa kapos.

Tomēr teātris, viņas darbavieta 50 gadu garumā, vēlas kopīgu piemiņas vakaru, aicinot Astrīdu atcerēties viņas spēka gados - gaišu, starojošu, mīlošu un bezgala skaistu. Vakaru veidos režisors Edmunds Freibergs, pirmajā daļā dodot vārdu viņas tuvākajām kolēģēm no 4. ģērbtuves - Mārai Zemdegai, Lolitai Caukai, Līgai Liepiņai un Daigai Gaismiņai, bet otrajā daļā aicinot runāt tuvākos partnerus - Ģirtu Jakovļevu, Uldi Dumpi, Juri Lisneru, Uldi Anži un Aināru Ančevski.

Skanēs arī dziesmas no izrādēm, kurās Astrīda reiz spēlējusi, un citas Astrīdai mīļas dziesmas, tāpēc šai vakarā uz skatuves būs arī viņas teātra krustmeita Līga Zeļģe un kolēģi Agnese Budovska, Dita Lūriņa, Juris Hiršs, Egils Melbārdis un Mārcis Maņjakovs.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā