"Neatkarīgā" iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 9. līdz 14. aprīlim

Vērts redzēt, dzirdēt, apmeklēt: Dzelzītis un Grāvelis, Hermanis un Rācenājs, Paškevičs un Vanadziņš, Leimane un Brauere

3.lapa

Kalnozola debijas romāna pirmizrāde

Publicitātes foto

Otrdien, 12. aprīlī, Valmieras drāmas teātra Apaļajā zālē skatuves versiju Mārtiņa Eihes režijā piedzīvos Andra Kalnozola spožais un dzīvi apliecinošais debijas romāns «Kalendārs mani sauc».

«Kalendārs mani sauc» galvenais varonis ir Oskars. Viņš zina no galvas kalendāru un katru dienu iet staigāties, jo tas viņam nāk par labu. Oskaram ir mamma, mīlestība un draugi, un par to visu viņš raksta savā dienasgrāmatā. Oskars objektīvo zināšanu trūkumu aizstāj ar subjektīvu skatījumu - tā saka mācītājs Arvīds. Oskars patīk bērniem un dulliem pensionāriem. Oskars nepieder īstenībai. Oskaram nepatīk runāt. Oskars ir izlēmis uztaisīt izrādi ar saviem draugiem par skumjām, kas piemeklē cilvēkus, kad prieks ir izrādījies vienkārši tukša tehnika. Taču, lai uztaisītu labu teātra izrādi, Oskaram ir jāsaņem drosme un visiem jāpastāsta par sevi. Tur tas suns aprakts.

Izrādes radošajā komandā dramatizējuma autore Rasa Bugavičute-Pēce, scenogrāfe un kostīmu māksliniece Pamela Butāne, gaismu mākslinieks Gatis Priednieks - Melnacis, par muzikālo noformējumu atbild Emīls Zilberts.

Lomās: Meinards Liepiņš, Regīna Devīte, Aigars Apinis, Anna Nele Āboliņa, Mārtiņš Liepa, Mārtiņš Meiers, Inese Ramute, Diāna Krista Stafecka, Kārlis Dzintars Zahovskis.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā