Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 23. līdz 29. aprīlim

Vērts redzēt, dzirdēt, apmeklēt: Mennika un Jakovels, Kučinska un Dombrovskis, Golomazovs un Grosmans, Binde un Rozentāls

2.lapa

Vilsons verandā

F64

Sestdien, 23. aprīlī, pulksten 18 Talsu novada Upesgrīvā ar programmu «Čaks lauku mierā Vilsona verandā» savu otro verandas izrāžu sezonu atklās populārais teātra un kino aktieris Mārtiņš Vilsons.

Tuvākās izrādes: 23., 24., 30. aprīlī un 1. maijā, sākums pulksten 18; 28. un 29. maijā, sākums pulksten 19.

«Kad pagājušā gada augustā vērām savas mājas durvis dzejas izrādēm verandā, tad pat nenojautām, cik liela būs publikas atsaucība. Sākotnēji plānotā dzejas nedēļa izvērtās Čaka dzejas piedzīvojumā ar papildu izrādēm, līdz pat gada beigām, gan Rūķu mājas verandā, gan viesizrādēs Latvijā,» stāsta Mārtiņš Vilsons, piebilstot, ka lauku miers un sirdi veldzējošs dzejas pasākums uz Upesgrīvu atveda gan tuvākos kaimiņus un novada iedzīvotājus, gan viesus no Valmieras, Lielvārdes, Kuldīgas, Ventspils un Rīgas.

Vakara muzikālais noformējums ir Mārtiņa balss un ģitāras ziņā. Pēc izrādes ir iespēja doties vēlīnā pastaigā gar jūru. Vēsā laikā pasākumam piestāvēs adījumi, plecu lakati un šalles, kuros omulīgi ietīties. Iespējams, ka pasākumā piedalīsies arī kaķis!

«Liels bija mūsu prieks, kad Mārtiņam Vilsonam 2021. gadā tika pasniegta Aleksandra Čaka balva par spilgtu un ilggadīgu devumu Aleksandra Čaka dzejas uzvedumu veidošanā un dzejnieka daiļrades vērtību apliecinājumu izrādē «Čaks lauku mierā Vilsona verandā». Skatītāju mīlēti, iedvesmoti un iedrošināti, turpinām izrādes savas mājas verandā,» saka «Vilsons Production» projektu vadītāja Zane Vilsone, atklājot, ka šajā sezonā piedāvās skatītājiem jau divas dzejas izrādes.

«Turpināsim izrādīt skatītāju mīlēto «Čaks lauku mierā Vilsona verandā», un augustā dzejas baudītājus aicināsim uz pirmizrādi pasākumam «Ziemeļnieks lauku mierā Vilsona verandā». Top dzejas izrāde ar Jāņa Ziemeļnieka dzeju un Jura Kulakova mūziku. Šajā uzvedumā Mārtiņam uz skatuves pievienosies ģitārists Svens Vilsons.»

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā