Neatkarīgā iesaka: Bezmaksas TOP 9 kultūras pasākumi līdz 29. aprīlim

***

2.lapa

Dejas notikumi Limbažos

F64

Ik gadu Latvijā tiek organizēti notikumi par godu UNESCO pasludinātajai Starptautiskajai Dejas dienai, kas kopš 80. gadu sākuma 29. aprīlī tiek svinēta visā pasaulē. Šogad Limbažos 29. un 30. aprīlī risināsies bezmaksas aktivitātes ikvienam interesentam.

Piektdien, 29. aprīlī, pulksten 19 Limbažu Jauniešu centrā gaidāms bezmaksas Dejas īsfilmu vakars. Dejas īsfilmas pavadīs dejas kritiķes Intas Balodes pēcvārdi un ierosinājums nelielai sarunai par redzēto. Pasākuma laikā būs iespēja ziedot Ukrainas atbalstam.

Sestdien, 30. aprīlī, Limbažu kultūras namā notiks bezmaksas dejas meistarklases:

* no pulksten 10 līdz 11.30 - horeogrāfes Agates Bankavas (attēlā) vadīta laikmetīgās dejas meistarklase jauniešiem. Starp daudz vārdiem, domām un šaubām dzīvo ķermenis. Kā atgriezt kontaktu ar sevi un citiem. Kā draugu ballītē izcelties ar saviem īpašajiem deju soļiem. Kā sevī un citos pamanīt unikālo, tikai konkrētai personībai raksturīgo. Laikmetīgā deja ir iespēja atbrīvoties, izaicināt un izbaudīt sevi kustībā.

* no pulksten 11.45 līdz 13.15 - horeogrāfa Ivara Broniča dejas kontaktimprovizācijas klase ikvienam dejas interesentam neatkarīgi no vecuma un bez iepriekšējas pieredzes dejā. Kontaktimprovizācija ir par uzdrīkstēšanos. Uzdrīkstēties pieņemt lēmumu. Uzdrīkstēties būt vienam. Uzdrīkstēties atbalstīt. Uzdrīkstēties sniegt konkrētu atbildi. Uzdrīkstēties mainīt, iesākt, papildināt, pārtraukt, apturēt. Uzdrīkstēties iet, krist, lekt. Uzdrīkstēties apstāties. Uzdrīkstēties būt nedefinējamam. Uzdrīkstēties meklēt. Uzdrīkstēties uzdrīkstēties. Uzdrīkstēties ir skaisti. Uzdrīkstēsimies!

* no pulksten 13.30 līdz 14.45 - horeogrāfes Agneses Bordjukovas kinestētiskās mācīšanās praktiskā nodarbība ikvienam dejas interesentam neatkarīgi no vecuma un bez iepriekšējas pieredzes dejā. Kinestētiskā mācīšanās ir praktiska metode, kurā darbs ar ķermeni tiek apvienots ar laiku un telpu savas pieredzes apjaušanai. Tā ir mācīšanās ar, caur un kopā ar savu ķermeni, pievēršot uzmanību sajūtām, maņām, spējai reaģēt un izpausties neverbāli. Šī prakse veicina sevis apzināšanos, līdz ar to arī prasmi komunicēt.

Uz nodarbībām aicina ierasties ērtā un brīvā apģērbā, nodarbība norisināsies zeķēs vai basām kājām.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā