Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 7. līdz 13. maijam

Vērts redzēt, dzirdēt, apmeklēt: Vaice un Siliņš, Mičule un Petrenko, Segala un Djakonovs, Znotiņš un Cābulis
©F64

Slava Ukrainai!

Pirmdien, 9. maijā, Latvijas Nacionālā opera un balets (LNOB) aicina uz labdarības koncertu un piemiņas pasākumu «Slava Ukrainai! Слава Україні!»

Kad miljoniem cilvēku cieš no varmāku nežēlības, mūsu uzdevums ir neklusēt. Operas solistu, kora dziedātāju un orķestra mūziķu balsis visskaļāk un visspēcīgāk izskan mūzikā, tāpēc 9. maijā Latvijas Nacionālā opera un balets aicina uz atbalsta koncertu ukraiņu tautai «Slava Ukrainai!» Ar šo labdarības koncertu LNOB aicina Latvijas iedzīvotājus turpināt atbalstīt Ukrainas karā cietušos.

Koncerts top sadarbībā ar Latvijas Nacionālās operas fondu. Visi koncerta veidotāji un dalībnieki piedalīsies bez atlīdzības, bet visi ieņēmumi par koncerta biļetēm ar fonda «Ziedot.lv» starpniecību tiks novirzīti Ukrainas atbalstam. Iegādājoties biļetes, skatītāji ir aicināti vēl papildināt biļetes cenu ar paša izvēlētu ziedojuma summu.

Koncertu veido muzikālais vadītājs Mārtiņš Ozoliņš, režisore Elita Bukovska un videomāksliniece Zane Zelmene.

Latvijas Nacionālās operas orķestrim, korim un solistiem pievienosies arī solisti Liene Kinča, Inga Kalna, Sonora Vaice (attēlā) un Egils Siliņš. Horeogrāfe Aleksandra Astreina koncertam iestudē īpašu priekšnesumu, kurā dejos ukraiņu balerīnas Angelina Bosenko, Elina Bidna un Ivanna Sulima, kuras šobrīd strādā Latvijas Nacionālajā baletā.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā