Neatkarīgā iesaka: Bezmaksas TOP 7 kultūras pasākumi līdz 13. maijam

***

2.lapa

Maija šūpuļdziesmas

F64

Svētdien, 8. maijā, pulksten 15 par godu Mātes dienai Rīgas Sv. Pētera baznīcā izskanēs koncerts «Maija šūpuļdziesmas». Tas ir izcilo mūziķu Oskara Petrauska, Raimonda Petrauska un Ievas Paršas kopdarbs.

«Šūpuļdziesmu» projekta idejas autors, režisors Uģis Brikmanis 2013. gadā aicināja kopā šos lieliskos mūziķus, lai veidotu šūpuļdziesmu ciklu, kurā tiktu atspoguļoti Latvijai un tās tautai nozīmīgu brīžu un vēsturisku pavērsienu skanējums šūpuļdziesmā. Tā ir pirmā mūzika, ko dzirdam šajā pasaulē ienākot - sākuma mūzika, kas patieso spēku iegūst, kad to dzied dzīvības nesēja - Māte, ar mīlestību katrā melodijas, vārda un bezvārda pavedienā. Šūpuļdziesmas kods veido un sargā cilvēku. Tā kā Mātes diena vēsturiski mūsu dzīvē ienākusi kā Baznīcas svētki, koncerts «Maija šūpuļdziesmas» ir Rīgas pilsētas un Sv. Pētera baznīcas pārvaldes devums šai dienai.

Programmā skanēs labi zināmas un mazāk dzirdētas latviešu šūpuļdziesmas Raimonda Petrauska aranžijās, Ievas Paršas vokālajās interpretācijās un Oskara Petrauska (attēlā) saksofona skaņu lidojumā un atbalsīs, sniedzot iespēju noklausīties klasiskās latviešu šūpuļdziesmas mūsdienīgā interpretācijā un mākslinieciski augstvērtīgā izpildījumā.

Bezmaksas ielūgumi - Rīgas Sv. Pētera baznīcas kasē (Reformācijas laukumā 1, Rīgā).

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā