Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 28. maija līdz 3. jūnijam

Vērts redzēt, dzirdēt, apmeklēt: Malkovičs un Dapkunaite, Erenštreits un Šimkus, Busulis un Grantiņa, Eihe un Burāne

2.lapa

Teātra festivāls Nr. 1

Publicitātes foto

No 3. līdz 5. jūnijam Ventspilī, teātra namā «Jūras vārti» un Ventspils pilsētvidē taps jauns sadarbības projekts «Teātra festivāls Nr. 1», kura mērķis ir iepazīstināt Kurzemes reģiona iedzīvotājus ar aktuālākajām laikmetīgā teātra mākslas norisēm Latvijā, kā arī pulcināt nozares profesionāļus, kopīgi domājot par skatuves mākslas nākotni, problēmām un iespējamiem risinājumiem.

«Teātra festivāls Nr. 1» radies, pateicoties četru sadarbības partneru - Ģertrūdes ielas teātra, Rēzeknes teātra «Joriks», «Dirty Deal Teatro» un teātra nama «Jūras vārti» - vienotam redzējumam un vēlmei darboties kopā, lai nākotnē skatītāju vērtējumam nodotu ne vien izcilākos pašmāju laikmetīgā teātra darbus, bet arī daudzsološus dramaturģijas, režijas un horeogrāfijas piemērus no Austrumeiropas valstīm.

«Mums šķiet būtiski ar festivāla palīdzību aizsniegt ne tikai Kurzemes reģiona auditoriju un stāstīt, kāds ir mūsdienīgs, iekļaujošs teātris un jaunā dramaturģija, bet arī festivālu veidot kopā. Kopā to darām, ieklausoties viens otra dažādajās gaumēs un darba stilos, tomēr mūs vieno vērtības un mērķis kļūt par vienu no atpazīstamākajām starptautiskajām Austrumeiropas skatuves mākslas platformām, kur savus darbus var izrādīt organizācijas, kas mums līdzīgas. Lai no vienas puses varam paspoguļoties un, esot kopā, apjaust gan vēsturiskās saites, gan arī atrast atšķirības un unikalitāti laikmetīgās skatuves mākslas pasaulē,» pauž festivāla veidotāji.

Pirmajā «Teātra festivālā Nr. 1» tiks izrādītas četras saturiski un žanriski atšķirīgas izrādes.

Sestdien, 4. jūnijā, pulksten 16 Rātslaukumā notiks Kristas Burānes un Jēkaba Nīmaņa Rēzeknes teātrī «Joriks» radītā muzikāli dokumentālā izrāde «Mans kaimiņš ebrejs» Mārtiņa Eihes režijā, bet pulksten 20 teātra nama «Jūras vārti» Jaunajā zālē - «Dirty Deal Teatro» izrāde jauniešiem «Konklāvs», ko veidojis režisors Klāvs Kristaps Košins.

Savukārt svētdien, 5. jūnijā, pulksten 13 Annas ielas 11 pagalmā būs skatāma Andreja Jarovoja, Agates Bankavas un Artūra Čukura veidotā Ģertrūdes ielas teātra izrāde «Pazaudētās dziesmas», bet pulksten 16 teātra nama «Jūras vārti» Lielajā zālē - Dailes teātra kustību izrāde «Ļoti labas minūtes», ko veidojuši mākslinieki Elīna Gediņa un Rūdolfs Gediņš (attēlā), Krista Dzudzilo un Reinis Dzudzilo.

Festivāla programmā iekļauti arī vairāki ar skatuvi tieši nesaistīti notikumi. Piektdienas pievakarē notiks «Pastaiga ar ventspilnieku», kuras laikā festivāla viesiem - skatuves mākslas profesionāļiem - būs iespēja iepazīt pilsētu, veicot maršrutu kopā ar kādu no īpaši uzrunātiem ventspilniekiem.

Gan piektdien, gan sestdien plānota profesionāļu sarunu cikla «Tikšanās pludmalē» norise.

Svētdienas rītā mākslinieki ventspilniekus un pilsētas viesus aicinās uz fiziskām aktivitātēm un kopīgu rīta rosmi, bet pēcpusdienā notiks neformāla saruna, kuras laikā skatītāji un izrāžu veidotāji tiks aicināti dalīties iespaidos par «Teātra festivālā Nr. 1» pieredzēto.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā