Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 4. līdz 10. jūnijam

Vērts redzēt, dzirdēt, apmeklēt: Andžāns un Dīcis, Šimkus un Šipkēvics, Lūriņa un Paukštello, Bagele un Lepers
©Publicitātes foto

Šimkus un Debisī

Sestdien, 4. jūnijā, Melngalvju namā uz atkalredzēšanos ar izcilo pianistu Vestardu Šimku aicina VSIA «Latvijas Koncerti».

«Rīgas Festivāla» ietvaros pianists izpildīs franču komponista Kloda Debisī 24 prelūdijas klavierēm. Lielās Mūzikas balvas laureāta Vestarda Šimkus jaunākās koncertprogrammas centrā ir viena vienīga izcila skaņraža daiļrade.

«Tas ir franču impresionists Klods Debisī, kura mūzika un klavierspēles ieskaņojumi man pēdējo gadu laikā ir kļuvuši īpaši tuvi un nozīmīgi,» saka Vestards Šimkus. Koncertā skanēs komponista apjomīgākais skaņdarbu cikls - 24 prelūdijas klavierēm, kas komponēts laika posmā no 1909. līdz 1913. gadam. «Būdams viens no ievērojamākajiem impresionisma mūzikas stūrakmeņiem, tas ietver sevī apburošas un bieži vien noslēpumainas skaņu gleznas ar tēlainiem nosaukumiem, ļaujot man jūs aicināt gan ieklausīties kā vējā pland buras, gan sastapt meiteni ar linu krāsas matiem, ienirt dzelmē pie nogrimušas katedrāles un skatīt necaurredzamu miglu, arī dejot ar fejām, kopīgi pasēdēt uz terases mēnessgaismā un doties ceļojumos telpā - uz Itāliju un Spāniju, kā arī laikā - uz Seno Grieķiju un Seno Ēģipti, brīnišķīgā piedzīvojuma noslēgumā baudot spožu muzikālu uguņošanu. Impresionisms cenšas notvert mirkli. Šis ir laiks, kad mēs visi atkal drīkstam satikties un kopīgi piedzīvot skaistus mirkļus, lai arī patlaban pasaulē notiekošais mums uzstājīgi atgādina, ka šādi brīži ir trausli un noteikti nav mūžīgi. Novērtēsim tos.»

Vairāk informācijas par «Rīgas Festivāla» norisēm: www.rigasfestivals.lv.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā