Neatkarīgā iesaka: Bezmaksas TOP 10 kultūras pasākumi līdz 10. jūnijam

***
©Publicitātes foto

Mēnessgaismas skaņu zīmējumi Tiguļkalnā

Sestdien, 4. jūnijā, pulksten 20 Talsos jau 11. reizi norisināsies Raimonda Tigula brīvdabas koncerts «Tiguļkalns», kur komponists katru gadu augstākajā no deviņiem pilsētas pakalniem kopā aicina savus mūzikas draugus un domubiedrus, radot īpašu sajūtu vakaru ikvienam koncerta apmeklētājam.

Komponists Raimonds Tiguls (attēlā) kopā ar dziedātāju Beāti Zviedri, Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra stīgu kvinteta mūziķiem, Sandi Šteinbergu, Raimondu Melderi, Arigo Štrālu, Ainaru Paukšēnu, Raivo Ozolu un izcilu instrumentālo grupu, Andi Klučnieku, Rihardu Lībieti, Robertu Rasu, Kristeru Hartmani un Arti Orubu šogad Tiguļkalnā klausītājus priecēs ar koncerta programmu - «Mēnessgaismas skaņu zīmējumi». Koncerta īpašais viesis būs pianists Reinis Zariņš.

«Šī koncertprogramma man ir ļoti īpaša, jo tā savā ziņā ir mans dzīves muzikālais ceļojums. Dzirdēsiet manus skaņdarbus, kas pirmatskaņojumu piedzīvojuši tieši Tiguļkalnā, mūziku, kas uzrunā no Dziesmusvētku estrādes un koncertzālēm visā pasaulē,» saka komponists Raimonds Tiguls.

Brīvdabas koncerts aizsākās 2012. gadā kā iecere ik vasaru Tiguļkalnā vienkopus pulcēt mūziķus, ar kuriem Raimonda Tigula veidotajos sadarbības projektos atspoguļojas gan komponista daiļrades daudzpusība, gan Latvijas dabai, tautai, kultūrai un dzīvesziņai raksturīgās sajūtas un īpašais skanējums.

Koncertu rīko Raimonds Tiguls, un, pateicoties Talsu novada pašvaldības, Valsts Kultūrkapitāla fonda, SIA «Vika Wood» un SIA «Kurekss», «Visualmedia.lv» atbalstam, apmeklētājam tas pieejams bez ieejas maksas.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā