Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 11. līdz 17. jūnijam

Vērts redzēt, dzirdēt, apmeklēt: Hermanis un Hamatova, Pauls un Paula, Krēmers, Kalita un Dž. Dž. Džilindžers

4.lapa

Skumja komēdija par mātes un meitas attiecībām

Publicitātes foto

Liepājas teātrī režisora Dž. Dž. Džilindžera vadībā top Mārtina Makdonas lugas «Līnenas skaistumkaraliene» iestudējums. Izrāde, ko režisors nodēvējis par skumju komēdiju, pirmizrādes piedzīvos 17. un 18. jūnijā - tās būs pēdējās šīs sezonas izrādes, ar kurām arī tiks slēgta Liepājas teātra 115. sezona.

«Līnenas skaistumkaraliene» sarakstīta 1996. gadā un ir īru izcelsmes britu dramaturga Mārtina Makdonas pirmā luga. Viņa vārds nav svešs arī Liepājas teātra skatītājiem - Makdonas lugas iestudētas vairākkārt, pēdējā no tām - «Klibais no Inišmānas» - 2015. gadā.

«Līnenas skaistumkaraliene» ir stāsts par mātes un meitas toksiskajām attiecībām. Abas dzīvo nelielā ciematiņā Īrijā - Līnenā, dienas pavadot nebeidzamā rutīnā, dzīvojot pārmetumos vienai pret otru.

«Dažkārt es sapņoju, ka... jebko. Jebko, kas būtu citādi nekā tagad,» lugā saka Morīna, cerot reiz izrauties no vientulības un mātes manipulatīvās ietekmes. Līdz kādu dienu ciematiņā uzrodas Pato, dodot patiesu cerību uz laimi. Vai šo mīlestību izdosies piepildīt?

Izrādē piedalās: Mārtiņš Kalita, Inese Kučinska, Kaspars Gods un Artūrs Irbe.

Pie iestudējuma kopā ar režisoru strādā arī scenogrāfs Mārtiņš Vilkārsis, kostīmu māksliniece Ilze Vītoliņa, režisora asistente un horeogrāfe Linda Kalniņa un gaismu mākslinieks Mārtiņš Feldmanis.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā