Neatkarīgā iesaka: Bezmaksas TOP 10 kultūras pasākumi līdz 22. jūnijam

***
©Publicitātes foto

Sit, Jānīti, vara bungas

Sestdien, 18. jūnijā, no pulksten 17 līdz 20.30 Rīgas Kultūras un atpūtas centra «Imanta» pieguļošajā teritorijā notiks ielīgošanas pasākums «Sit, Jānīti, vara bungas».

Koncertā uzstāsies vīru kopa «Vilki», postfolkloras grupa «Daba San», grupa «Ducele», bērnu un jauniešu vokālais ansamblis «Tu un Es», dziedātāja Ieva Sutugova (attēlā), deju kolektīvs «Dejotprieks», DPDK «Imantieši», bērnu deju kolektīvs «Mazais Andžiņš». Par pasākuma vadīšanu rūpēsies Vidvuds un Iveta Medeņi. Apmeklētājiem būs iespēja spēlēt lielās koka spēles, iepazīties ar vainaga pīšanas veidiem un pašiem pagatavot ziedu pušķi vai uzpīt vainagu.

Vīru kopas «Vilki» repertuāra pamatā ir karavīru dziesmas no vissenākajiem laikiem līdz mūsdienām. Karavīrs nav atrauts no ikdienas dzīves ritma, tādēļ repertuārā ir arī dziesmas, kas aptver cilvēka dzīvi no šūpuļa līdz kapam, kā arī latviešu godu un gadskārtu svētku dziesmas.

RTU postfolkloras grupa «Daba San» spēlē pašu radītu oriģinālmūziku ar latviešu tautasdziesmu vārdiem. Grupai raksturīgs savdabīgs, vienīgi viņiem raksturīgs skanējums, kas izkopts daudzu gadu pastāvēšanas laikā. «Daba San» tikko kā izdevuši savu jau trešo studijas albumu «Jumi dzinu!» un pašlaik strādā pie Jāņu dziesmu programmas. Tieši šogad, Jāņu laikā, klausītājiem būs iespēja dzirdēt arī vairākus Jāņu dziesmu pirmatskaņojumus. Grupas dalībniekus vieno cieņa pret tradicionālajām vērtībām un tēvzemes mīlestība, kā arī muzicētprieks.

Grupa «Ducele» tulkojumā no Suitu mēles nozīmē «divriči» jeb divu ratu pajūgs. Grupa izveidojusies 2016. gada augustā, kad nolēma apvienoties vairāki mūziķi. Grupas repertuārā ir vairāk kā 60 dažādas latviešu tautas dziesmas mūsdienīgās un nedzirdētās apdarēs. Koncertos grupas dalībnieki labprāt iesaistās jokos un dialogos ar publiku, lai kopējā noskaņa veidojas jautra visiem.

Ieeja bez maksas.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā