«Neatkarīgā» iesaka: TOP10 notikumi kultūrā no 2. līdz 8. jūlijam

Vērts redzēt, dzirdēt, apmeklēt: Siliņš un Lakstīgala, ansis un Skutelis, Saija un Rozentāle, Birģele un Alksnis
©Publicitātes foto

Maestro vasaras koncerts Duntes muižā

Sestdienas, 2. jūlija, vakarā Duntes muižas parkā zem senajiem dižozoliem, kuri jau vairāk nekā 350 gadus glabā Duntes muižas noslēpumus, Maestro Raimonds Pauls aicina uz krāšņu vasaras brīvdabas koncertu.

Maestro (attēlā) īpaši izveidotajā programmā izskanēs viņa populārākās melodijas. Kopā ar Maestro muzicēs Latvijas Radio bigbends, piedalīsies grupa «Framest», kā arī talantīgās dziedātājas Paula Saija un Elza Rozentāle.

Koncerta īpašais notikums - Raimonda Paula pagājušā gadsimta 70. gados tapušās džezroka mistērijas «Spēļu nakts Duntes krogā» atskaņojums un Minhauzena ierašanās.

«Koncertā pavisam jaunās skaņās būs iespējams dzirdēt Maestro vērienīgo darbu «Spēļu nakts Duntes krog» vokālās grupas «Framest» un Latvijas Radio bigbenda izpildījumā. 70. gados komponētais darbs sastāv no vairākiem stilistiski atšķirīgiem posmiem, dinamisko džezroka skanējumu vietām nomaina svings, džeza valsis, fanks un pavisam akadēmisks skanējums, kas ir ļāvis instrumentācijā izmantot ļoti plašu krāsu paleti, sākot ar pavisam trauslu koka pūšaminstrumentu ansamblī, līdz skanīgam bigbenda «tutti», kas lieliski paspilgtina vokālās partijas un izceļ skaņdarba dramaturģiju,» stāsta Latvijas Radio bigbenda mākslinieciskais vadītājs Kārlis Vanags.

Izskanēs arī speciāli bigbendam aranžēti skaņdarbi no Maestro Dailes teātrī izrādītā mūzikla «Leģenda par zaļo Jumpravu», kurā soliste būs talantīgā etnodžeza dziedātāja Elza Rozentāle. Savukārt soliste Paula Saija, kura pagājušā gada nogalē uzsāka sadarbību ar Maestro, dziedās skaņdarbus no koncertprogrammas «Pauls un Paula», ko pirmo reizi papildinās arī bigbenda spēcīgais skanējums.

Vēl koncertā būs iespēja dzirdēt tādus hītus kā «Ilgais ceļš kāpās», «Mēs tikāmies martā», «Elēģija», «Viss nāk un aiziet..», «Baltā saule», «Mežrozīte» un citas Maestro vispopulārākās melodijas.

Koncerta norises vieta ir 18. gadsimtā celtās Duntes muižas parks. Īpašnieks grāfs fon Duntens atstājis nosaukumu arī apdzīvotajai vietai, kas Salacas izloksnē skanēja «roud» - sakarā ar purva rūdas krājumiem. Kā liecina nostāsts, muižā viesojies un ballē dejojis leģendārais barona Minhauzena prototips Hieronīms Kārlis Frīdrihs fon Minhauzens. Ap 1740.-1750. g. viņš bijis Rīgas kirasieru pulka virsnieks. Šobrīd muižā atrodas Minhauzena muzejs. Minhauzena muzejs palīdz atdzimt atmiņā stāstiem par pulkveža Hieronīma Kārļa Frīdriha fon Minhauzena neticamajiem piedzīvojumiem. Dažus dzīves skaistākos gadus Minhauzens ir pavadījis ar savu dzīvesbiedri Jakobīni Latvijā, Vidzemē, Duntes muižā, kur nu jau gadsimtiem ilgi cilvēki nebeidz stāstīt fantastiskos atgadījumus no barona dzīves. Un ļaudis runā, ka ikviens, kurš viesojas Duntes muižā, piedzīvo ko neparastu un neticamu.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā