Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 16. līdz 22. jūlijam

Vērts redzēt, dzirdēt, izlasīt: Keine un Čuļpajevs, Rozentāle un Žilinskis, Freibergs un Zacmane, Antoņenko un 3 Osokini

2.lapa

Rokopera «Mauglis»

F64

Mārtiņa Brauna rokopera «Mauglis», kas tika atzīta par 2021. gada izcilāko kultūras pasākumu, beidzot būs redzama arī skatītājiem klātienē trīs vērienīgās brīvdabas izrādēs Jelgavā, Rojā un Liepājā.

Pagājušā gada rudenī, sagaidot komponista Mārtiņa Brauna 70 gadu jubileju, tapa jauns rokoperas «Mauglis» iestudējums. Diemžēl, valstī noteikto pulcēšanās ierobežojumu dēļ rudenī drīkstēja notikt tikai viena izrāde, kas kļuva par pēdējo komponista tikšanos ar skatītājiem klātienē pirms došanās mūžībā. Lai arī pirmizrādi klātienē redzēja neliels skatītāju skaits, Latvijas pasākumu foruma žūrija rokoperas «Mauglis» iestudējumu atzina par 2021. gada izcilāko kultūras pasākumu, bet uzņēmums «Biļešu paradīze», pateicoties programmai «Latvijas Skolas soma», izrādes videoierakstu atzina par digitālajā vidē visvairāk skatīto kultūras notikumu.

«Rokoperas «Mauglis» pirmizrādei vajadzēja notikt vēl 2020. gadā, taču Covid-19 pandēmijas dēļ pie skatītājiem tā nonāca vien 2021. gada oktobrī - dienu pirms pēdējās mājsēdes sākuma. Publisko pasākumu norises ierobežojumu dēļ turpmākās izrādes nedrīkstēja notikt, tādēļ ar saviem skatītājiem klātienē rokoperas «Mauglis» varoņi beidzot varēs satikties tikai šovasar - trīs brīvdabas izrādēs Jelgavā, brīvdabas koncertzālē «Mītava» (ceturtdien, 21. jūlijā), Rojas brīvdabas estrādē (piektdien, 22. jūlijā) un Liepājas koncertdārzā «Pūt, vējiņi!» (sestdien 23. jūlijā),» stāsta iestudējuma producents Juris Millers, uzsverot, ka šīs būs vērienīgas un krāšņas izrādes, kurās piedalīsies aptuveni 50 dejotāji, mūziķu grupa, kā arī aktieri un dziedātāji.

M. Brauna un U. Bērziņa rokopera «Mauglis» savu pirmizrādi piedzīvoja 1982. gadā. Savukārt 2021. gada jauniestudējuma libretu pēc R. Kiplinga un L. Stumbres darbu motīviem veidoja Juris Millers, iestudēja režisors Jānis Mūrnieks, horeogrāfiju veidoja Sanita Misika, vokālās nodarbības vadīja Ieva Sutugova, bet kostīmus un dekorācijas veidoja Linda Oše.

Iestudējumā piedalās: Igors Siliņš, Kārlis Tols, Jānis Skanis, Aija Dzērve, Juris Vizbulis, Edgars Lipors, Elīna Bojarkina, Rihards Zelezņevs, Jānis Kirmuška, Juris Millers, Rūdolfs Trēziņš, Sanita Misika, Anatolijs Kreipāns, Jēkabs Reinis, Māris Skrodis (vai Adams Vaicis), kā arī TDA «Dzintariņš» dejotāji un mūziķu grupa Aivara Gudrā vadībā.

Fragments no 2021. gada rokoperas «Mauglis» iestudējuma - dziesma «Jauna ēra»: https://youtu.be/9ZSq7supMFc

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā