Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 30. jūlija līdz 5. augustam

Vērts redzēt, dzirdēt, izlasīt: Bulis un Zvīgulis, Stepena un Bisenieks, «Dakota» un «Apvedceļš», Marhils un draugi

4.lapa

Latviešu dramaturģes kriminālkomēdija

Publicitātes foto

Otrdien, 2. augustā, kinoteātrī «Bize» jaunās latviešu dramaturģes Marikas Pudules-Indānes lugas «Briksdāles ledājs» pirmiestudējums. Un tā ir kriminālkomēdija.

«Teātra TT» raksturīgākā iezīme ir Latvijas jaunākās dramaturģijas iestudējumi - šeit iestudētas gan Justīnes Kļavas «Dāmas», gan Ansela Kaugera «Artis klusē Alise klusē», gan Rūdolfa Minga «Minga rēgi», kā arī Laura Gundara «Antiņš» un «Latviešu kāzas». Šīs izrādes ir augstu novērtētas, saņemot arī «Spēlmaņu nakts» nominācijas un balvas.

«Šovasar atklājam jaunu autori - Mariku Puduli-Indāni, iestudējot viņas pirmo lugu «Briksdāles ledājs». Tā ir aizraujoša traģikomēdija, kas ir ļoti reta, taču gaidīta parādība Latvijas teātros, turklāt lugas stāsts balstās kriminālsižetā,» iestudējumu raksturo tās režisors Lauris Gundars.

Pie Norvēģijā ieprecējušās Ievas atbrauc vecāki, lai aizņemtos naudu, tomēr patiesais viņu satikšanās iemesls bijis tikt vaļā no līķa. Un tas nebūt nav vienīgais noslēpums, kas nāk gaismā šai naktī… Izrādes vēstījums: dzīve var būt laimīga, tikai atbrīvojoties no priekšstatiem par pašu dzīvi.

Iestudējuma režisors ir Lauris Gundars, lomās: Sandija Dovgāne, Anna Putniņa un Marģers Eglinskis.

«Briksdāles ledājs» tiks izrādīts īpašā laukumā - kinoteātrī «Bize», kas atbilst iestudējuma garam: tuvplānu spēlei, kas līdzinās kino.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā