Neatkarīgā iesaka: Bezmaksas TOP 9 kultūras pasākumi līdz 9. septembrim

***

4.lapa

Mākslinieku slēptie talanti

F64

Laikmetīgās mākslas galerijā «Bazar’t» aplūkojama mākslinieku grupas izstāde «Otrs ES», kas atklāj mākslinieku daudzpusīgumu - viņu slēptos talantus.

Izstāde «Otrs ES» ir nebijis notikums Latvijas mākslas telpā. Tajā profesionāli mākslinieki parāda savas brīvā laika nodarbes. Māksliniekiem piemīt savādāka domāšana, tādējādi katrs priekšmets, kam viņi pieskaras, kļūst par mākslas un dizaina objektu. Daudzas idejas ir ļoti veiksmīgas un būtu pat ieteicams tās turpināt un tālāk attīstīt. Šī izstāde ir par pārsteigumu - par to, ko mākslinieks dara papildus savai ikdienas profesijai. Vai tā ir dzejas rakstīšana, astrologa prasmes, leļļu šūšana vai futbola spēlēšana, aiz katras talantīgas gleznas autora noteikti slēpjas vēl kāda viņa radošuma izpausme.

Izstādē piedalās metāla un emaljas māksliniece Dina Dubiņa (attēlā) ar apgleznotām zīda kleitām, spilveniem un jau ierasto lielformāta emalju; gleznotāja Sabīne Līva izstādē piedalās ar gleznām un ikdienas sadzīves aksesuāriem, kuri nākotnē varētu rotāt un iepriecināt vairums mājsaimniecību; Evija Freidenfelde izstādē piedalās ar vairāku tehniku grafikām un kustīgām instalācijām, kā arī 3D gleznām; Alise Mediņa - ar gleznām un brīnumainu keramiku; gleznotāja Ivonna Zīle iepriecina ar skulptūrām un gleznām; ārzemēs dzīvojošā māksliniece Agija Jansone uz izstādi ir atvedusi gleznas, zīmējumus un enciklopēdijas, kurām māksliniece ir vizuālā autore; Neonilla Medvedeva izstādē piedalās ar gleznām un izsmalcinātiem zīmējumiem, bet Līgai Ķempei un Annai Zandbergai - Šenkei ir visdaudzveidīgākās ekspozīcijas, kuras pat grūti īsumā raksturot.

Izstāde ir skatāma līdz 10. oktobrim katru dienu no pulksten 12.00 līdz 19.00 mākslas galerijā «Bazar’t» (tirdzniecības centra «Mols» 2. stāvā, Rīgā, Krasta ielā 46).

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā