Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 10. līdz 16. septembrim

Vērts redzēt, dzirdēt, izlasīt: Kairišs, Seņkovs, Treinis un Slucka, Busulis un Siksna, Budovska un Znotiņš
©Publicitātes foto

Krāšņa muzikāla kostīmdrāma par mūzikas dabu

Piektdien, 16. septembrī, pirmizrāde Dailes teātrī - režisors Viesturs Kairišs iestudējis Klēras van Kampenas «Farinelli un karalis». Šī būs krāšņa muzikāla kostīmdrāma par mūzikas dabu.

«Farinelli un karalis» stāsta par baroka laikmeta sapni - kultūru kā aizbēgšanu no ikdienišķās un raupjās dzīves un operu kā šī laikmeta fenomenu. Visskaistākā mūzika, visneiedomājamākie tērpi un balsis, kuras dzied it kā no pašām debesīm.

««Farinelli un karalis» ir ļoti viltīga luga. Tā runā par ārkārtīgi dziļām cilvēka traumām un to saistību ar dzīves uzdevumu. Taču tā ir ietērpta krāšņos barokālos kostīmos un vidē. Tas ir Teātris, respektīvi, tā nav dzīve, bet tās «māksliniecisks atveidojums», kopija. Bet vai teātris nav dzīve?» jautā Dailes teātra mākslinieciskais direktors, režisors Viesturs Kairišs, norādot, ka luga mēģina diskutēt par baroka un mūsu laika būtību, kā savienot eņģelisku skaistumu ar asiņainu ķirurģiju. «Ko nozīmē eņģelis ar nazi rokā? Cik sāpīgs ir skaistums, un kā no tā, neskatoties uz visu, spēj dzimt mīlestība. Un, galu galā, vai kastrēts prāts ir vienīgā eksistences forma, kuru spēj akceptēt pārējā sabiedrība?»

Lomās: Ģirts Ķesteris, Artūrs Skrastiņš, Rēzija Kalniņa (attēlā), Kaspars Dumburs, Juris Bartkevičs, Kārlis Arnolds Avots, Artūrs Kaļķis, Kristers Mediņš, kā arī Rūdolfs Cebulis (dziedātājs Farinelli) un zirga marionetes vadītāji Matīss Millers un Mārtiņš Gailis.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā