Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 10. līdz 16. septembrim

Vērts redzēt, dzirdēt, izlasīt: Kairišs, Seņkovs, Treinis un Slucka, Busulis un Siksna, Budovska un Znotiņš

4.lapa

Paula mūzikas lielkoncerts

Publicitātes foto

Sestdien, 10. septembrī, Nacionālajā stadionā «Daugava» notiks vērienīgs maestro Raimonda Paula daiļradei veltīts «Latvijas mūzikas lielkoncerts», kas uz skatuves apvienos vairāk nekā 100 Latvijas labāko mūziķu, kuri izpildīs klausītāju iemīļotākos Raimonda Paula skaņdarbus gan tradicionālās, gan pavisam jaunās un līdz šim nedzirdētās aranžijās.

Vakara gaitā skatuves gaismās uzmirdzēs šarmantās vokālistes - «Tautumeitas», Aminata, Dināra Rudāne, Aija Andrejeva un Laima Vaikule, grupas «Carnival Youth», «Da Gamba», «Musiqq» un «Mazais princis», solisti Intars Busulis, Žoržs Siksna, Jānis Aišpurs, Ralfs Eilands un Artūrs Skrastiņš, hiphopa žanra pārstāvji Ozols, Arstarulsmirus, ansis, «Singapūras satīns», «MESA», kā arī virkne citu mūziķu pilnskanīgā Liepājas simfoniskā orķestra, «Abonementa orķestra», «GG Choir», diriģenta Jāņa Ivuškāna un DJ Monsta pavadībā.

Lielkoncerta vizualizāciju režiju un skatuves dizainu veidojis režisors Papa Chi, koncertprogrammas mūzikas producents un radošais direktors - Arstarulsmirus, skaņdarbu aranžijas veidojuši Jānis Ivuškāns un Romāns Faļkenšteins.

Koncerta radošais direktors Arstarulsmirus atklāj, ka koncerta iecere ir piešķirt Raimonda Paula mūzikai neparastu skanējumu un citādas krāsas, apvienojot dažādus izpildītājus - gan tos, kas Raimonda Paula mūziku ir izpildījuši savā repertuārā, gan tādus, kuri to darīs pirmo reizi.

«Man šķiet, ka Raimonds Pauls savas radošās darbības laikā ir radījis ļoti dažādu mūziku, kas ietver konkrētā laika noskaņas, savā ziņā visu laiku pārdefinējot savas mūzikas skanējumu, spējot radīt ļoti bagātīgu saturu, kur Maestro mūzikas daudzveidībā katrs var sev atrast ko saistošu un aktuālu,» stāsta koncerta radošais direktors. Viņš uzsver, ka, gatavojoties koncertam, radošā komanda strādā, lai, saglabājot skaņdarbu sākotnējās melodijas un kodolu nemainīgus, dziesmas tomēr iegūtu jaunu, vēl nebijušu skanējumu. Rezultātā klausītājiem piedāvājot jau labi zināmus skaņdarbus, kā arī iekļaujot mazāk zināmās Raimonda Paula dziesmas.

«Koncertprogramma ir paredzēta ļoti dinamiska un pilna ar muzikāliem un vizuālā noformējuma pārsteigumiem, kur mūziķi uzstāsies kopā gan ar Liepājas simfonisko orķestri, kas piešķirs koncertam vērienīgumu un akadēmiskās mūzikas skanējumu, gan ar «Abonementa orķestri» un «GG Choir», kas sniegs džezīgu un vietām, iespējams, arī roķīgu noskaņu, koncertprogrammā skanēs arī elektroniskās mūzikas ritmi DJ pavadījumā. Izmantojot dažādos mūzikas žanrus un dažādos mūziķu stilus, mēs kopā radīsim mūsdienīga skanējuma iezīmes tik ļoti iemīļotajām Raimonda Paula melodijām,» atklāj Arstarulsmirus. Viņš stāsta, ka Raimonda Paula mūzika viņam ir bijusi iemīļota jau no bērnības, turklāt īpaši iecienīta bijusi mūzikas plate ar dziesmām, kas radītas mūziklam «Šerloks Holmss» (1979). To bērnībā mūziķis klausījies visai bieži, un arī tālākajā muzikālajā darbībā tikuši izmantoti Raimonda Paula mūzikas motīvi.

«Tad, kad es uzsāku pats savu radošo darbību grupā «Fact», vienā no mūsu debijas albuma dziesmām (izdota 1998. gadā) tika izmantots fragments no Raimonda Paula mūzikas izrādes. Vēlāk arī Gustavo periodā kopā ar Renāru Kauperu tika radīta dziesma «Vaļā», kuras pamatā bija motīvs no Raimonda Paula skaņdarba «Tango» no filmas «Teātris»,» atklāj Arstarulsmirus.

Arī šoreiz Latvijas mūzikas lielkoncerta programmā Arstarulsmirus ir radījis jaunu kompozīciju «Atvadas vasarai '22», kas ir īpaši koncertam radīta svaiga dziesmas versija 1968. gadā izdotajai Raimonda Paula dziesmai «Atvadas vasarai» Noras Bumbieres izpildījumā. Kompozīcijā piedalās dziedātāja Laima Dimanta. Dziesma «Atvadas vasarai '22»:

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā