Neatkarīgā iesaka: Bezmaksas TOP 10 kultūras pasākumi līdz 1. oktobrim

***
©F64

Spocīgi stāstiņi ģimenēm ar bērniem

Piektdien, 30. septembrī, pulksten 20.00 un 21.15 Valmieras Kultūras centra īstenotā projekta ietvaros Valmieras Viestura vidusskolā norisināsies uzvedums ģimenēm ar bērniem «Spocīgi stāstiņi» ar aktieri Gundaru Silakaktiņu (attēlā).

«Mums, latviešiem, ir savi mistiskie radījumi - lietuvēni, vadātāji, melni kaķi, neparasti cilvēki, kas spokojas... Vislabāk mūsu vietējiem spokiem patīk senas vai pamestas ēkas - muižas un pilis, baznīcas, skolas ēkas. Valmierā klīst dažādas leģendas un nostāsti par spokiem, kuri tumšos novakaros biedē ar savu klātbūtni. Skolas ēka ir izcili piemērota vieta spoku stāstiem. Uzveduma vajadzībām izmantosim gan ārvidi, gan ēkas iekštelpas, skatītājiem pārvietojoties telpā,» stāsta projekta vadītāja Evija Dzvinko.

«Ar projekta palīdzību apzināsim spoku stāstu daudzveidību, sākot ar folkloras publicējumiem un urbānajām leģendām, beidzot ar uzvedumam speciāli radītiem stāstiem, kurus sarakstījusi valmieriete Elīna Krastiņa. Šajos oriģinālajos un jau pazīstamajos stāstos netrūkst biedējošu un palaidnīgu parādību. Īstenojot projektu, vēlamies pilnveidot zināšanas par latviešu folkloru, veicināt spoku stāstu rakstīšanu un stāstīšanu, kas attīsta prasmes secīgi formulēt savu domu, nepazaudēt ideju un saglabāt intrigu, kā arī daudzveidot Valmieras kultūras dzīvi,» stāsta Evija Dzvinko.

Uzvedums būs skatāms bez maksas, iepriekš saņemot ielūgumus Valmieras Kultūras centra kasē. Plašāka informācija pa tālruni 64207207. Vietu skaits ierobežots.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā