Neatkarīgā iesaka: Bezmaksas TOP 10 kultūras pasākumi līdz 1. oktobrim

***

4.lapa

Citāda Knuta diena

F64

Svētdien, 25. septembrī, pulksten 15.00 Salaspils Romas katoļu baznīcā ikviens interesents aicināts uz piemiņas koncertu, veltītu dzejniekam Knutam Skujeniekam.

Jau 22. gadu Salaspilī notiks Knuta diena. Šogad tā patiešām citāda - bez mūsu mīļā dzejnieka un atdzejotāja, Goda salaspilieša Knuta Skujenieka, kurš 25. jūlijā devās mūžībā. Dzejnieka vēlēšanās bija, lai Knuta diena tradicionāli turpinātos. Tādēļ salaspilieši un viesi, kā arī dzejnieka draugi tiek aicināti uz piemiņas koncertu.

Koncertā skanēs Georga Pelēča vokālais cikls «…ne gudrība, ne dusma nenāk prātā…» ar Knuta Skujenieka dzeju, kas savu pirmatskaņojumu piedzīvoja Mazajā Mežotnes pilī 2018. gadā un tika izvirzīts Lielajai mūzikas balvai 2018 kategorijā «Gada jaundarbs». Dzejnieka piemiņas koncertā skanēs arī Pētera Plakida, Imanta Zemzara, Daces Aperānes, Pētera Vaska un Imanta Kalniņa mūzika.

Koncertā piedalīsies mūzikas apskatnieks Orests Silabriedis, operdziedātāja Evija Martinsone, pianiste Agnese Egliņa (attēlā) un klarnetists Guntis Kuzma, kā arī Salaspils katoļu draudzes koris un ērģelnieks Ingus Kokins.

Ieeja bez maksas.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā