Neatkarīgā iesaka: Bezmaksas TOP 10 kultūras pasākumi līdz 19. novembrim

****
©Publicitātes foto

Latviešu ērģeļmūzika Ukrainai

Piektdien, 18. novembrī, valsts svētku dienā piecu stundu garumā - no pulksten 12 līdz 17.00 - Rīgas Domā notiks pasākums «Latviešu ērģeļmūzika Ukrainai», kurā 20 latviešu ērģelnieki kopā ar solistiem izspēlēs nozīmīgu daļu latviešu ērģeļmūzikas.

Šāda latviešu ērģeļmūzikas diena iecerēta kā Latvijas ērģelnieku veltījums Latvijai dzimšanas dienā, bet domās par Ukrainu, reizē aicinot novērtēt mums doto brīvību, tautas suverenitāti un latviešu kultūras spēku tās iespējās attīstīties un izskanēt brīvi.

Līdzās Latvijas ērģelniekiem latviešu ērģeļmūzikas dienā piedalīsies arī Artis Sīmanis, Aigars Raumanis, Jolanta Strikaite Lapiņa (attēlā), Ilze Kirsanova, Artis Stepiņš, Juris Laizāns, Anete Viļuma, Kristiāna Pelše un Madara Behmane.

Dienas laikā izskanēs patiesi plašs latviešu komponistu mūzikas klāsts - Alfrēda Kalniņa, Marģera Zariņa Jāņa Ivanova, Imanta Zemzara, Pētera Vaska, Romualda Jermaka, Maijas Einfeldes, Aivara Kalēja, Indras Rišes, Riharda Dubras, Riharda Zaļupes, Andra Vecumnieka, Madaras Pētersones, Leo Lobreva, Dzintras Kurmes Gedroicas un daudzu citu latviešu komponistu mūzika.

Rīgas Doma ērģeles ir izcils romantisma laika ērģeļbūves paraugs, kas inspirējis lielāko daļu latviešu ērģeļmūzikas jaunrades, kā arī lielākā daļa no tās šeit ir piedzīvojusi savu pirmatskaņojumu vai arī katrs no skaņdarbiem kaut reizi ir izskanējis Rīgas Domā. Šis instruments vēl joprojām ir neatņemama daļa no Latvijas ērģeļmūzikas attīstības, kā arī tas turpina iedvesmot gan klausītājus, gan skaņražus. Laiks šai mūzikai atgriezties Rīgas Domā, aicināt ienākt jebkuru Latvijas viesi un iedzīvotāju un piedzīvot Latviju latviešu ērģeļmūzikas skaņās!

Ieeja brīva. Ziedojumi tiks nodoti Ukrainas atbalstam.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā