Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 12. līdz 18. novembrim

Vērts redzēt, dzirdēt, apmeklēt: Krasovska, Jančevska un Lepers, Lancmanis un Blumbergs, Sidorova, Matvijenko un «Raxtu raxti»
©Publicitātes foto

Par godu Latvijai

Lai godinātu Latviju un svinētu brīvību, piektdien, 18. novembrī, pulksten 14.00 un 19.00 Rīgā, Dailes teātrī, uz Latvijas svētku lielkoncertiem aicina muzikālā apvienība «Raxtu raxti» (attēlā).

«Raxtu raxti» pieskandinās Dailes teātri ar mūziku no jaunā albuma «Vidū saule», no uzveduma «Vēstījums rakstos», kā arī ar latviešu autoru skaņdarbiem un tautā iemīļotām tautasdziesmām, lai svētku reizē visi sadziedātu kopā par godu Latvijai.

Koncertā piedalīsies īpaši viesi, kas kopā ar «Raxtu raxtiem» mijuši mūzikas un dejas ceļus Latvijā un ārpus tās. Īpašu skanējumu un nokrāsu piešķirs RTU vīru koris «Gaudeamus» (diriģents Ivars Cinkuss), deju grīdu iedancos «Raxtu raxtu» seni domubiedri TDA «Teiksma» (vadītājs Jānis Ērglis).

Viens no grupas beidzamo gadu skaistākajiem piedzīvojumiem bija mūzikas un deju lieluzvedums «Vēstījums rakstos» Ķīpsalā, kur kopā ar horeogrāfi Dagmāru Bārbali tika radīts savs stāsts Latvijai un nākamajām paaudzēm, tāpēc arī šajā svētku koncertā piedalīsies RTU TDA «Vektors» (vadītāja Dagmāra Bārbale) un Agra Daņiļeviča deju skolas «Dzirnas» dejotāji. Koncertā kā īpašā viešņa uzstāsies arī etnomuzikoloģe ukrainiete Viktorija Prituļaka, ar kuru kopā «Raxtu raxtiem» tapis kopdarbs - iedzīvināta ukraiņu tautasdziesma «Peld pīlēns».

«Raxtu raxti» ir šobrīd Latvijā un arī daudzviet pasaulē labi pazīstama latviešu mūsdienu tautas mūzikas apvienība, kas izmanto gan akadēmiskos, gan tradicionālos latviešu tautas mūzikas, gan arī pasaules mūzikas etnoinstrumentus, radot īpašu un neatkārtojamu, tikai sev raksturīgu skanējumu. Muzikālās apvienības pamatsastāvā muzicē: Kristīne Kārkle-Kalniņa, Marts Kristiāns Kalniņš, Edgars Kārklis, Armands Treilihs un Artis Orubs, viesmūziķi - Ilze Grunte (ģitāra, arfa, mandolīna) un Latvīte Cirse (kokle).

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā