Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 19. līdz 25. novembrim

Vērts redzēt, dzirdēt, izlasīt: Kalnciema un Bindere, Guļevska un Kublinskis, Laudere un Brauere, Auznieks un Peltokoski

3.lapa

Veltījums Baham

Publicitātes foto

Svētdien, 20. novembrī, pulksten 18 Vāgnera namā uz koncertu «Veltījums Johanam Sebastiānam Baham» aicina vijolniece Eva Bindere un klavesīniste Aina Kalnciema (attēlā).

Programmā: Sonātes vijolei un klavesīnam Nr. 3 Mi mažorā, Nr. 4 Do minorā un Nr. 6 Sol mažorā.

Vijolniece Eva Bindere 15 gadu (1997-2022) vadīja Gidona Krēmera dibināto kamerorķestri «Kremerata Baltica». Pašreiz Eva Bindere aktīvi koncertē «Trio Palladio» sastāvā kopā ar vēl diviem izciliem latviešu mūziķiem - Londonas filharmonijas orķestra pirmo čellu Kristīni Blaumani un brīnišķīgo pianistu Reini Zariņu. 2017. gadā Eva Bindere saņēma «Lielo mūzikas balvu» - Latvijas augstāko klasiskās mūzikas apbalvojumu. E. Bindere bijusi arī pilna laika vijoļspēles profesore Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, bet šobrīd apmetusies uz dzīvi Itālijā, pasniedz meistarklases Eiropā un citviet pasaulē, kā arī koncertē kopā ar pasaulslaveniem orķestriem.

Klavesīniste un Starptautiskā Baha kamermūzikas festivāla direktore Aina Kalnciema klavieru specialitātē ar izcilību absolvējusi Sanktpēterburgas konservatoriju, kur līdztekus klavierspēlei apguvusi ērģeļspēli. Vācijā, Šveicē, Francijā, Nīderlandē, Norvēģijā studējusi klavesīna spēli. Koncertējusi ASV, Kanādā, Austrālijā un teju visās Eiropas valstīs. Koncertprogrammās pārstāvēta gan senā, gan arī laikmetīgā mūzika, tostarp daudzi pirmatskaņojumi. Muzicējusi ar izciliem Latvijas un Eiropas valstu mūziķiem, ansambļiem «Hortus Musicus» un «Musica Viva», Latvijas, Lietuvas, Polijas kamerorķestriem, mūziķiem no «La Petite Bande», «Musica Antiqua Köln», «Les Arts Florissants» u.c. Par mūža darbu Latvijas mūzikas dzīvē, ērģeļmūzikas un klavesīna spēles popularizēšanā un Latvijas vārda nešanu pasaulē Ainai Kalnciemai 2008. gadā piešķirta Triju Zvaigžņu ordeņa virsnieka pakāpe. Par nozīmīgu ieguldījumu kultūras starptautiskās aprites veicināšanā, sadarbojoties ar izciliem un atzītiem izpildītājmāksliniekiem visā pasaulē, Aina Kalnciema kā Baha mūzikas fonda prezidente un Starptautiskā Baha kamermūzikas festivāla direktore 2011. gadā saņēmusi Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta gada balvu «Baltais zvirbulis».

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā