Neatkarīgā iesaka:Kultūras pasākumi no 7. līdz 13. janvārim, apmeklējami bez maksas

****

3.lapa

Japānas filmu festivāls

Publicitātes foto

No 11. līdz 13. janvārim kinoteātrī «Splendid Palace» Rīgā norisināsies Japānas filmu festivāls.

Festivāls Rīgā notiek jau kopš 2002. gada, un šoreiz skatītājiem tiks piedāvātas četras atšķirīgu žanru japāņu filmas:

11. janvārī pulksten 18.30 - «Satikt Pekorosa māti»;

12. janvārī pulksten 16.00 - «Atsaukums», pulksten 18.30 - «Trīci, cik gribi»;

13. janvārī pulksten 20.00 - «Aitu koks» (attēlā).

Šoreiz Japānas filmu festivāla laikā būs iespēja noskatīties dažādas tematikas filmas, kurās skarti sabiedrībai nozīmīgi jautājumi: populācijas novecošanās, demences pacientu aprūpe, iedzīvotājus skaita samazināšanās nomaļos apvidos, uzņēmumu ētika un individuālā līmenī - dzīves ceļa izvēle.

Festivāla atklāšanas filma, 2013. gadā uzņemtā drāma «Satikt Pekorosa māti», veidota pēc mākslinieka Juiči Okano autobiogrāfiskās mangas, sastopoties ar mātes progresējošo demenci. Interesanti, ka mangā un filmā saglabāti arī patiesie varoņu vārdi. Filmas režisoram Adzuma Morisaki filmēšanas laikā bija 86 gadi, un tolaik viņš bija vecākais aktīvais japāņu režisors. Viņš filmai piešķīris gaišu un sirsnīgu noskaņu, un spējis piedāvāt drosmīgu un optimistisku skatu uz nopietnām problēmām, ar kurām saskaras slimības skartie pacienti un viņu radinieki. Filmas darbība notiek vēsturiskajā ostas pilsētā Nagasaki un tajā iekļauti daudzi skaisti skati uz līci un tālumā esošajām salām.

Filma «Atsaukums» uzņemta 2018. gadā pēc populāra japāņu rakstnieka Džuna Ikeido romāna, kas 2006. gadā tika nominēts prestižajam japāņu literatūras apbalvojumam - «Naoki balvai». Ikeido savu profesionālo karjeru uzsācis «Mitsubishi» bankā un pēc pievēršanās rakstniecībai izmantojis banku nozarē iegūto pieredzi. «Atsaukums» ir stāsts par nelielas kravas pārvadājumu firmas vadītāja cīņu par taisnību, mēģinot pierādīt auto ražotāja pieļautu defektu.

2017. gadā tapusī filma «Trīci, cik gribi» ir romantiska komēdija, kas seko galvenās varones Jošikas meklējumiem pēc mīlestības.

Savukārt «Aitu koks» ir 2018. gada spriedzes filma ar mistikas elementiem. Tajā vēstīts par slepenu valdības projektu, kura gaitā nomaļas ostas pilsētā iedzīvotāju skaits tiek palielināts, izmantojot bijušo ieslodzīto resocializācijas programmu.

Ieeja brīva, pieteikšanās uz seansiem, rakstot uz e-pastu: zaiga.stankevica@rg.mofa.go.jp Lūdzam norādīt vēlamo filmu un vēlamo rezervāciju skaitu (līdz 4 rezervācijām vienai personai uz vienu filmu).

Filmas tiks demonstrētas japāņu valodā ar angļu subtitriem un sinhrono tulkojumu latviešu valodā.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā