Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 14. līdz 20. janvārim

Vērts redzēt, dzirdēt, apmeklēt: Tropa un Kairišs, Vasks un Pelēcis, Dreģe un Pupure, Sirmais un Orubs
©Publicitātes foto

«Janvāris» barikāžu atceres dienā kopā ar režisoru

Šogad aprit 32 gadi kopš 1991. gada janvāra barikādēm, kad Latvijas neatkarības atbalstītāji nevardarbīgi aizstāvēja valsts brīvību pret militāriem uzbrukumiem un neatkarības pretiniekiem.

Par šo laiku vēsta arī Viestura Kairiša (attēlā) jaunākā spēlfilma «Janvāris» - vēsturisks un autobiogrāfisks stāsts par jauniem kinematogrāfistiem, kuri tiek ierauti 1991. gada janvāra politiskajos notikumos Rīgā. Filmu studija «Mistrus Media», sadarbojoties ar 1991. gada barikāžu muzeju, aicina apmeklēt barikāžu atceres dienas pasākumus:

piektdien, 20. janvārī, pulksten 13.00 kinoteātrī «Splendid Palace» notiks Viestura Kairiša spēlfilmas «Janvāris» īpašais seanss barikāžu dalībniekiem; tajā pašā dienā, 20. janvārī, vakara seansā pulksten 19.30 plānots filmas «Janvāris» barikāžu atceres dienas seanss kopā ar režisoru Viesturu Kairišu un citiem filmas veidotājiem.

Viestura Kairiša spēlfilma «Janvāris» līdz pat 22. janvārim tiks izrādīta Rīgā un reģionos, visi laipni aicināti sekot līdzi informācijai gan reģionu kultūras un tautas namu mājaslapās, gan filmas «Facebook» lapā.

«1991. gada janvāris bija mēnesis, kad mēs kā indivīdi izvēlējāmies un izcīnījām brīvību. 1991. gada janvārī man bija 19 gadu, tāpēc šīs filmas varoņus un notikumus es ļoti labi pazīstu. Šajā vecumā es cīnījos par savu personīgo brīvību, kamēr latviešu nācija cīnījās par brīvību no PSRS totalitārā žņauga. Ukrainas karš rāda, ka Latvijas cīņa nav galā un joprojām turpinās. Janvāris ir gada pirmais mēnesis, filma ir par sākumu,» stāsta filmas režisors Viesturs Kairišs.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā