Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 11. līdz 17. februārim

Vērts redzēt, dzirdēt, apmeklēt: Osokins un Vītoliņa, Bojarkina un Zelezņevs, Zemītis un Šipkēvics, Smiļģis un Hičkoks
©Publicitātes foto

Randiņš Valentīndienā

Valentīndienā, 14. februārī, pulkstemn 19.00 Rīgā, Lielajā ģildē uz romantisku koncertu “Valentīndienas randevu” aicina orķestris “Rīga”, pianists Andrejs Osokins un dziedātāja Aija Vītoliņa (attēlā).

Koncerta programmā skanēs divas rapsodijas Andreja Osokina un orķestra atskaņojumā - Raimonda Paula rapsodija klavierēm un orķestrim, Džordža Gēršvina “Rhapsody in Blue”, skaistāko dziesmu izlase no operas “Porgijs un Besa” orķestra atskaņojumā un Antonio Karlosa Žobima “bossa nova” mūzikas pērles Aijas Vītoliņas dziedājumā kopā ar orķestri.

“Šiem svētkiem piestāv “bossa nova”, kam raksturīgs vieglums, gaisīgums, prieks un mīlestība,” domā Aija Vītoliņa. “Gaidāmais koncerts ir kā vēstnesis bezrūpīgajam pavasarim, ko tik ļoti gaidām. Koncertā skanēs skaistākie “bossa nova” standarti, kas jau šobrīd, ziemā, ļaus “pārcelties” uz siltākām zemēm, kaut tikai domās un sirdīs.”

Savukārt pianists Andrejs Osokins pauž prieku par viņam uzticēto repertuāru: “Tā būs iespēja vienā koncertā atskaņot divu meistaru Gēršvina un Paula, kuri vienlīdz spoži ir džezā un akadēmiskajā mūzikā, darbus. Tas būs izaicinājums mūziķiem un īpašs prieks un bauda klausītājiem. Mani šī mūzika saviļņo līdz sirds dziļumiem, tāpēc esmu drošs, ka koncerts klausītājus neatstās vienaldzīgus un tie būs īsti Valentīndienas svētki mūzikā.”

Koncerta mākslinieciskais vadītājs un diriģents - Valdis Butāns, vakara vadītājs - Raitis Zapackis.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā