Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 11. līdz 17. martam

Vērts redzēt, dzirdēt, apmeklēt: Seņkovs un Džilindžers, Vaice un Jankovska, Grasbergs un Andžāns, Osokins un Lists
©Publicitātes foto

Franču komēdija

Sestdien, 11. martā, pirmizrāde Liepājas teātrī - franču komēdija „Vārdiņš” (Le Prenom), ko iestudējis režisors Dž. Dž. Džilindžers (attēlā).

Lugas autori ir Matjē Delaports un Aleksandrs de Lapateljērs, pēc kuru scenārija 2012. gadā veidota arī filma ar šādu pašu nosaukumu, kas Francijā ieguvusi lielu popularitāti. Lugu no franču valodas tulkojusi Inga Rozentāle-Pejū, tā Latvijā tiek iestudēta pirmo reizi.

Elizabetes un Pjēra rīkotajās vakariņās ierodas Elizabetes brālis Vincents, viņa draudzene Anna, kas ir bērniņa gaidībās, kā arī bērnības draugs Klods. Vakariņu gaitā rodas pārpratums pēc pārpratuma, kad pārējiem tiek paziņots gaidāmajam dēlam izvēlētais vārdiņš… Šīs nudien nebūs vienkāršas vakariņas.

Lomās: Signe Dancīte, Everita Pjata-Gertnere, Rolands Beķeris, Mārtiņš Kalita, Kaspars Kārkliņš, kurš, radot izrādes noskaņu, izpildīs arī dziesmas franču valodā, ko apgūst ne tikai pie vokālās pedagoģes, bet arī franču valodas konsultantes.

Kopā ar režisoru strādā mākslinieku komanda: scenogrāfs Mārtiņš Vilkārsis, kostīmu māksliniece Ilze Vītoliņa, horeogrāfe un režisora asistente Linda Kalniņa, gaismu mākslinieks Mārtiņš Feldmanis.

Nākamās izrādes: 12. un 26. martā, 13. un 30. aprīlī.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā