Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Pasaulē

Vīnē protestā pret Covid-19 ierobežojumiem aiztur 23 cilvēkus; pagarina karantīnu līdz 8. februārim

© AFP/Scanpix/Leta

Austrijas policija aizturējusi 23 cilvēkus un vairāk nekā 300 izvirzījusi apsūdzības par piedalīšanos protestā pret koronavīrusa dēļ ieviestajiem ierobežojumiem.

Policija svētdien paziņoja, ka sestdienas demonstrācijā nav ievēroti sociālās distancēšanās un sejas masku noteikumi. Seši aizturētie aizdomās turamie apsūdzēti par pretošanos varasiestādēm.

Sestdienas demonstrācijā piedalījās ap 10 000 cilvēku, tostarp labējā spārna pārstāvji.

Demonstrācija sākās mierīgi, bet vēlāk izcēlās nekārtības, un mediju pārstāvji ziņo, ka viņiem ticis draudēts ar vardarbību.

Starp demonstrācijas dalībniekiem bija Austrijas bijušais vicekanclers un nacionālkonservatīvās Brīvības partijas (FPÖ) līderis Heincs Kristiāns Štrahe.

Tāpat svētdien Austrijas kanclers Sebastians Kurcs paziņoja, ka valstī karantīna tiek pagarināta par divām nedēļām līdz 8.februārim, norādot, ka tā pagarināta sakarā ar koronvīrusa Lielbritānijas paveida izplatību.

Tagad mērķis ir no jauna atvērt uzņēmumus 8.februārī stingru koronavīrusa izplatības ierobežošanas apstākļos.

Taču lai tas notiktu, inficēšanās gadījumu skaitam katru dienu ir ievērojami jāsamazinās, norādīja Kurcs.

Sākotnēji karantīnu bija plānots mīkstināt 25.janvārī. Tomēr sakarā ar daudz lipīgākā Lielbritānijas vīrusa mutācijas izplatību eksperti brīdināja, ka tas ir pāragri.

Austrijā no 26.decembra slēgti visi veikali, kas nepārdod pirmās nepieciešamības preces, un slēgtas arī frizētavas un citi pakalpojumi, kuros nav iespējams izvairīties no tuva kontakta.

Cilvēkiem veikalos, darbā un citās vietās jāvalkā FFP2 klases maskas un jāievēro divu metru distance.