Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Pasaulē

Franču bagātniece Betankūra izlīgst ar meitu

© Scanpix

Pēc ilgstoša strīda izlīgušas Francijas bagātākā sieviete, kompānijas L"Oreal īpašniece Liliāna Betankūra un viņas meita Fransuāza Betankūra-Meijersa, paziņojis advokāts. Iepriekš Fransuāza bija iesūdzējusi māti tiesā, apgalvojot, ka viņa veselības stāvokļa dēļ nespējot pārvaldīt aptuveni 17 miljardus eiro vērto īpašumu un sākusi to izdāļāt.

AFP vēsta, ka pirmdienas vakarā abas sievietes izplatījušas kopīgu paziņojumu, kurā uzsvērts, ka konflikts starp viņām ir izsmelts. "Lēmums, ko mēs ar Fransuāzu pieņēmām, dod man cerību. Tas saskan ar manu vēlmi redzēt vienotu ģimeni, un tagad mēs savu dzīvi varēsim turpināt savstarpējos apskāvienos," pavēstījusi 88 gadus vecā L. Betankūra. Arī viņas 57 gadus vecā meita paudusi gandarījumu par panākto samierināšanos.

BBC atgādina, ka juridiskā stīvēšanās starp abām sievietēm sākās pirms vairāk nekā trim gadiem, kad noskaidrojās, ka L. Betankūra ne tikai dāsni apdāvinājusi savu draugu, slavenību fotogrāfu Fransuā Marī Banjē (20 gados viņš no vecās kundzes saņēmis vairāk nekā miljardu eiro vērtas dāvanas), bet arī iekļāvusi viņu savā testamentā. F. Betankūra-Meijersa uzskatīja, ka pretrunīgi vērtētais 63 gadus vecais fotogrāfs manipulē ar viņas māti, un pieprasīja lai tiesa L. Betankūru veselības stāvokļa dēļ atzīst par rīcībnespējīgu un kontroli pār īpašumiem nodod meitas ziņā.

Jau tā skandalozā tiesāšanās par sensacionālu kļuva pagājušā gada rudenī – izmeklēšanas laikā noskaidrojās L. Betankūras saistība ar izvairīšanos no nodokļu maksāšanas un nelikumīgiem ziedojumiem valdošajai partijai un tās līderim, Francijas prezidentam Nikolā Sarkozī. Oficiālas apsūdzības šajā sakarā nav izvirzītas, taču šā gada sākumā L. Betankūra pārtraukusi attiecības ar fotogrāfu un svītrojusi viņa vārdu no testamenta. Tieši šī rīcība bijis pamats, lai panāktu samierināšanos starp māti un meitu, uzsver Francijas mediji.