Asinspirts naktsklubā - apmeklētāji pieveic šāvēju

Vismaz pieci cilvēki nogalināti un 25 ievainoti, kad kāds jauns vīrietis uzsāka apšaudi ASV Kolorādospringsas naktsklubā Club Q, ko iecienījuši seksuālo minoritāšu pārstāvji. Upuru skaits varēja būt daudz lielāks, ja ne dažu kluba apmeklētāju varonīgā rīcība - viņi vēl pirms policijas ierašanās pašu spēkiem neitralizējuši uzbrucēju, atņemot viņam šauteni.
Cilvēki liek ziedus pie naktskluba, kur apšaudē tika nogalināti vismaz pieci cilvēki. ©AP/Scanpix

"Šiem cilvēkiem esam parādā lielu pateicību. Viņi patiešām rīkojās ļoti drosmīgi un varonīgi," paziņojis pilsētas mērs Džons Sazerss, un arī policijas pārstāvji apstiprinājuši, ka, viņiem atlicis vien zemē nogāzto šāvēju saslēgt roku dzelžos. Saskaņā ar vietējās radiostacijas sniegto izklāstu par notikumu gaitu, viens no kluba apmeklētājiem izmantojis brīdi, kad uzbrucējs pārlādējis savas pusautomātiskās šautenes AR-15 aptveri. Viņš bezbailīgi meties tuvcīņā, izrāvis uzbrucējam no rokām šauteni un iesitis ar tās laidi šāvējam pa galvu. Palīgā piesteidzies vēl viens apmeklētājs, un kopīgiem spēkiem viņi uzbrucēju nogāzuši zemē un tā arī turējuši, kamēr ieradusies policija. Pirmie patruļnieki bijuši klāt jau četras minūtes pēc izsaukuma saņemšanas, kad šāvienu troksnis jau bija noklusis.

Uzbrucējs, kurš ievietots slimnīcā, identificēts kā 22 gadus vecais vietējais iedzīvotājs Andersons Lī Oldričs. Policijas amatpersonas informējušas, ka pagaidām viņš atsakās sadarboties un runāt par savas rīcības motīviem, tāpat nesaka, vai viņam bijuši līdzdalībnieki. AP ziņo, ka pagājušā gada vasarā Oldričs jau nonācis policijas uzmanības lokā. Toreiz likumsargus izsaukusi viņa māte, jo ģimenes konflikta laikā dēls piedraudējis, ka uzspridzinās dzīvokli ar paštaisītu spridzekli. Šo draudu dēļ no ēkas evakuētas vairākas ģimenes. Pēc neilgām sarunām ar policiju, Oldričs piekritis ielaist viņus dzīvokli, kur nekādas sprāgstvielas tā arī neesot atrastas. Galu galā šī lieta izbeigta bez apsūdzību izvirzīšanas, nedodot varasiestādēm pamatu konfiscēt Oldriča rīcībā esošos šaujamieročus.

Kolorādospringsā notikusī asinspirts bija jau sestā masu slepkavība ASV šajā mēnesi. Laikā no 2006. gada notikuši 523 līdzīgi uzbrukumi, kuros nogalināti 2727 cilvēki, vēsta USA Today.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā