Francijā, pildot dienesta pienākumus, noslepkavots nodokļu inspektors

Francijas nodokļu inspektori šodien piemin savu kolēģi, kurš gājis bojā dienesta pienākumu pildīšanas laikā. Viņu noslepkavojis uzņēmējs, pie kura inspektors bija ieradies pārbaudīt grāmatvedības dokumentus. Upura kolēģe tikusi vien piesieta pie krēsla, bet paša slepkavas rīcības motīvus noskaidrot vairs neizdosies, jo viņš izdarījis pašnāvību.
Franču žandarmi strādā nozieguma vietā ©AFP/Scanpix

Kriminālfilmas cienīgā drāma norisinājusies kādā fermā nelielajā Buljekūras ciematiņā Francijas ziemeļos, ziņo AFP. Divi nodokļu inspektori - vīrietis un sieviete - ieradušies iepriekš sarunātā vizītē pie uzņēmēja, kurš nodarbojās ar senlaicīgu lietu uzpirkšanu un tālākpārdošanu. Saimnieks viņus aicinājis mājā, taču kādā brīdī visa viņa viesmīlība izplēnējusi. Pret inspektoriem pavērsts šautenes stobrs, un abi piesieti pie krēsliem. Pēc tam uzņēmējs ar vairākiem naža dūrieniem nogalinājis 43 gadus veco inspektoru (viņa 39 gadus vecā kolēģe bijusi spiesta bezspēcīgi tajā noskatīties, un vēl joprojām ir tādā šokā, ka viņai grūti sniegt liecības), bet pēc tam iegājis mājas piebūvē un nošāvies. Šāviena troksni un pie krēsla piesietās inspektores saucienus pēc palīdzības sadzirdējuši kaimiņi, kuri izsaukuši policiju.

Apgabala prokurors uzsvēris, ka ir aizdomas par plānotu slepkavību. Noskaidrojies, ka maijā nodokļu inspektors jau viesojies pie fermas saimnieka, un abu saruna noritējusi paaugstinātos toņos. Tieši šī iemesla dēļ šoreiz grāmatvedības dokumentus viņš devies pārbaudīt kopā ar kolēģi, kurai esot labākas zināšanas specifiskās finansiālās lietās. Policija, veicot kratīšanu nozieguma vietā, uzgājusi vēl vairākas no plastmasas izgatavotas lentas - tādas pašas kā tās, kuras saimnieks izmantoja, lai piesietu nodokļu inspektorus pie krēsliem. Tas vedina uz domām, ka viņš jau plānojis noziegumu. Visticamāk, daudz vairāk varēs pastāstīt izdzīvojusī nodokļu inspektore, kurai pašlaik nepieciešama psihologa palīdzība.

Vietējās municipalitātes mērs stāstījis, ka 46 gadus vecais uzbrucējs īpašumu ciematā iegādājies pirms aptuveni četriem gadiem. Ar vietējiem iedzīvotājiem (miestā dzīvo ap 250 cilvēku) viņam nekādu konfliktu neesot bijis, un jaunienācējs diezgan ātri iejuties šajā sabiedrībā. Tiesa, īpaši draudzīgas attiecības ne ar vienu no kaimiņiem viņam neesot bijis, bet vietā, kur ikviens ir aizņemts savos ikdienas darbos, tas uztverams pilnīgi normāli. Policija paziņojusi, ka slepkava iepriekš neesot krimināli sodīts. Pirms nepilniem desmit gadiem viņam gan bijis konflikts ar iepriekšējās dzīvesvietas tuvumā dzīvojošiem jauniešiem, kuri pēc vīrieša domām regulāri uzvedušies pārāk skaļi.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā