Spānijas troņmantniece trīs gadus apgūs militārās zinības

Spānijas karaļa Felipes VI un karalienes Letīcijas vecākā meita Leonora šoruden uzsāks trīs gadus ilgu militāro apmācību kursu, iegūstot pieredzi gan sauszemes spēkos, gan flotē, gan gaisa kara spēkos. Lai gan 18 gadi princesei apritēs vien 31. oktobrī, nolemts, ka studijas Armijas militārajā akadēmijā Saragosā viņa uzsāks jau septembrī.
Spānijas troņmantniece princese Leonora pēc vidusskolas pabeigšanas uzsāks mācības militārajā akadēmijā.  ©Reuters/Scanpix

"Lielākajā daļā Eiropas parlamentāro monarhiju ir pieņemts, ka troņmantniekam nepieciešama pienācīga militārā izglītība, jo, kļūstot par monarhu viņš vai viņa automātiski kļūst arī par valsts bruņoto spēku virspavēlnieku," Spānijas aizsardzības ministres Margaritas Roblesas sacīto citē "Deutsche Welle". Pēc sarunām ar karaļnama pārstāvjiem nolemts lieki nekavēties, un princeses Leonoras militāro apmācību uzsākt jau rudenī. Pirmo gadu viņa pavadīs sauszemes spēku akadēmijā, nākamo - flotes augstākajā karaskolā (šis apmācību kurss ietver arī praktiskās nodarbības uz burinieka "Juan Sebastian Elcano"), bet militāro zinību iegūšanu noslēgs Gaisa kara spēku akadēmijā.

Pašlaik Leonora otro gadu turpina mācīties prestižajā Velsas skolā "UWC Atlantic College", kur mācījušies un mācās daudzu Eiropas aristokrātu atvases. Viena no viņas skolas biedrenēm, piemēram, ir Nīderlandes karaļa Villema Aleksandra meita princese Aleksija, arī pats Villems Aleksandrs savulaik apmeklējis šo skolu. Spānijas troņmantniece, protams, plāno iegūt arī civilo augstāko izglītību. Šajā ziņā viņa noskaņota iet sava tēva Felipes VI pēdās. Vidējo izglītību viņš ieguva Leikfīldas koledžā Kanādas Ontario provincē, pēc tam sekoja trīs gadu ilga militārās izglītības iegūšana, un tikai vēlāk Felipe VI (tolaik vēl troņmantnieks un Astūrijas princis) iestājās Madrides autonomajā universitātē, kur studēja jurisprudenci, bet vēlāk zināšanas starptautisko attiecību jautājumos papildināja Džordžtaunas universitātē ASV.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā