Spāņu krāpnieki izmāna naudu no jauno brazīliešu futbolistu ģimenēm

Spānijas policija arestējusi vairāk nekā desmit cilvēkus, kuri bija izkrāpuši naudu no turīgu brazīliešu ģimenēm, apsolot, ka spēs to gados jaunās atvases padarīt par pasaules līmeņa futbola zvaigznēm. Uz šo vilinošo piedāvājumu iekrituši vairāk nekā 70 puišu, taču, neraugoties uz lielajiem tēriņiem, nevienam no viņiem tā arī nav izdevies noslēgt ienesīgu profesionālo līgumu.
Jauno brazīliešu futbolistu sapnis ir pārcelties uz Eiropu, kur iespējams nopelnīt vairāk, un to izmanto dažādi krāpnieki.  ©USA Today/Scanpix

Spānijas dienvidu pilsētā Granadā vairākus gadus darbojušies divi savstarpēji nesaistīti grupējumi, kuri naudu pelnījuši, apkrāpjot jaunos futbolistus un viņu ģimenes, vēsta “BBC”. Šo krāpnieku darbības shēma bijusi pavisam vienkārša. Visiem zināms, ka Brazīlija ir valsts, kurā talantīgi futbolisti aug kā sēnes pēc lietus. Liela daļa no viņiem uzauguši ne īpaši turīgās ģimenēs, un šis kontingents spāņu blēžus neinteresēja. Viņu uzmanība bija pievērsta daudzmaz bagātām ģimenēm, kas sapņoja par to, ka viņu dēli, kas spēlē futbolu, reiz varētu kļūt par izciliem meistariem un par to saņemt attiecīgu atalgojumu, kas parastajam mirstīgajam pat sapņos nerādās. Lai gan Brazīlijā ir labi attīstīta futbola klubu sistēma, teju vai ikviena jaunā futbolista sapnis ir karjeru turpināt Eiropā, jo algas tādos superklubos kā “Real”, “Barcelona”, “PSG”, “Bayern”, “Manchester City” vai “Chelsea” ir nesalīdzināmi lielākas nekā Brazīlijā.

Uz šo vēlmi uzsvaru arī lika spāņu krāpnieku bandas, kuru piedāvājums jauno brazīliešu futbolistu ģimenēm bija gaužām vienkāršs - jūs mums maksājat, bet mēs parūpēsimies par to, lai jūsu dēli noslēgtu ienesīgus līgumus ar kādu no Eiropas futbola klubiem. Pirmā iemaksa bija vairāk nekā 5000 eiro, bet pēc tam futbolistu vecākiem ik mēnesi nācās maksāt pa 1700 eiro, gaidot, kad tad īsti tiks noslēgts tik izdevīgais līgums. Uz šo shēmu iekritušas vismaz 70 ģimenes. Brazīliešiem vecumā no 16 līdz 23 gadiem bija solīts sakārtot dokumentus, lai viņi legāli drīkstētu spēlēt futbolu Eiropas profesionālajās līgās, tāpat ģimenēm tika garantēts, ka viņu atvases varēs bez maksas Spānijā iegūt izglītību un dzīvos komfortablos mājokļos, kur būs nodrošināta regulāra ēdināšana. Taču tas viss bijis vien tukši solījumi. Patiesībā jaunie futbolisti izmitināti kopmītņu tipa mājās bez ērtībām, par pārtikas iegādi viņiem nācies rūpēties pašiem, taču pats sliktākais - ne uz kādu karjeras izaugsmi viņi pat nav varējuši cerēt, jo tā sauktie treniņi notikuši amatieru futbolam atbilstošā režīmā.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā