Toronto lidostā izgaist dārgumi 13,5 miljonu eiro vērtībā

Kanādas lielpilsētas Toronto lidostā nedēļas sākumā nozagts konteiners, kurā atradās zelta lietņi un citas vērtslietas vismaz 20 miljonu Kanādas dolāru (13,5 miljonu eiro) vērtībā. Policija, kas par notikušo oficiāli paziņoja vien pēc pāris dienām, sniegusi ļoti skopu informāciju, taču arī pēc tās var izsecināt, ka pagaidām tai nav izdevies uziet īsto pavedienu, lai atklātu šo noziegumu.
Toronto lidostā nozagts konteiners ar zeltu un citām vērtslietām.  ©AP/Scanpix

Ceturtdienas vakarā notikušajā preses brīfingā reģionālās policijas inspektors Stīvens Daivesteins stāstījis, ka konteiners “ar zeltu un citām vērtslietām” 17. aprīļa vakarā izkrauts no kādas lidmašīnas un nogādāts kravas noliktavā, raksta “Reuters”. Kad pēc dažām stundām to bija paredzēts transportēt tālāk, no konteinera vairs neesot bijis ne vēsts. Inspektors izteicies, ka konteiners esot aptuveni 1,5 kubikmetrus liels, bet “Toronto Sun” vēsta, ka tā aptuvenais svars varētu būt ap 1800 kilogramiem.

Daivesteins nav atklājis, vai noliktavā bijušas videonovērošanas kameras un vai tām izdevies fiksēt zādzību, vēsta “CNN”. Toronto lidostu pārvalde paziņojusi, ka šīs noliktavas atrodas ārpus teritorijas, ko kontrolē Pīrsona starptautiskās lidostas drošības dienests. Tās ir privātīpašums, kas tiek iznomāts dažādām kravas pārvadājumu kompānijām, tādēļ lidostu pārvalde nedz ir atbildīga par tur notiekošo, nedz var sniegt kādus komentārus.

Lai gan “Toronto Sun” vēstījusi, ka tik vērienīgu un pārdrošu zādzību, kas turklāt paveikta tajā īsajā laika sprīdi, kamēr konteiners atradās noliktavā, spēj realizēt vien nopietns organizētās noziedzības grupējums, Daivesteins nav steidzies apstiprināt šo hipotēzi. Viņš stāstījis, ka policija strādā pie dažādām versijām. Kanādas policija arī nesniedz informāciju par kravas īpašnieku, pārvadātāju un iecerēto galamērķi.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā