Komentāri: Poļi pieprasa Kēnigsbergas atgriešanu Eiropai

Komentē 24

Nekas uz šīs planētas zemes nevienam nepieder, tikai cilvēks domā ka kaut kas pieder, un atkarībā no cilvēku spēju spēka un varas , dažādos laikos ir mainījusi zemes, un to sauc par vēsturisko taisnību .. cik iluzionisti ..tad var teikt, ka zeme piederēja indiāņiem, iepriekšējām civilizācijām, utt,

14.maijs 2023 Atbildēt

Iznāk, ka mūsdienās tiek meklēti jauni indiāņi, un atrodas arī.

14.maijs 2023 Atbildēt
EDGARS > jens.zvirgzdgrauds

"Viens no tagadējās Eiropas izveidošanas nosacījumiem bija Krusta kari,"

Drang nch Osten turpinās:"1997.gadā NATO samitā Madridē tika pieņemts nozīmīgs lēmums paplašināt NATO Austrumu virzienā. Pirmās valstis, kas pievienojās NATO pēc PSRS sabrukuma, bija Čehija, Polija un Ungārija 1999.gadā.

14.maijs 2023 Atbildēt

❤️Es spēlēju jaunu seksa spēli 18+) Es nevaru to iziet cauri, tas ir tik grūti) Kas spēlē, palīdziet man ➤ s4.lv/sexga

14.maijs 2023 Atbildēt

Eiropas hiēna atkal jau izlīdusi uz skatuves.

14.maijs 2023 Atbildēt

Bet ja skatās uz karti tad Eiropas daļā izskatās pēc skorpiona

14.maijs 2023 Atbildēt

Vai tad Kēnigsberga ir Polijas teritorija , ja tā tad vēsturē ir daudz saimnieku šai vietai un ko ar citām teritotrijām kas 45.g mainīja piederību

14.maijs 2023 Atbildēt

utainajiem fašistiem sen jāatņem

14.maijs 2023 Atbildēt

Kārtējā starpnacionala naida kurināšana.par tadiem rakstiem žurnaļugas būtu jasauc pie atbildības.

Ja jau atgriežam robežas kā 39.gada tad Mēmele(Klaipēda)jāatdod Vācijai un Viļņa jaatdod Polijai.nez kapēc par šo kluinis klusē?

Viss šitas parada ka nav nekāda neatkarīga žurnālistika-ir skribenti kas izpilda noteiktus pasūtījumus.un šobrīd vismaz Latvijā ir tikai viens pasūtījums-naida kurinasana pret Krieviju un krieviem.bail pat iedomāties,kads ir galamerķis šādām žurnaļugu darbībām.reāls karš vsi tikai aisiņaini etniskie konflikti...nevis kaut kur Āfrikā,bet tepat Latvijā.

Un vēl jautājums kluinim-kāpēc par atskaites punktu ņem 39 gadu nevis teiksim 1914??

14.maijs 2023 Atbildēt

Uzsvars nav uz to ka kaut kas jāatjauno vai jāatgriež, bet uz to ka Krievijai pēc sakāves par agresiju pienāksies sods, un ka ar "ielikšanu kaktā" nebūs pietiekami, ir nopelnīti žagari - "miesas sods".

14.maijs 2023 Atbildēt

Juris ir demagogs un Kenigsbergai ir daudz kas kopigs ar Krimu un piederijusi ir daudziem.

14.maijs 2023 Atbildēt
Jozefs > hirschsaab

Tad kāpēc nesauc ASV pie atbildības nerosini Nirnbergas procesu par bumbas izmešanu Japānas iedz nevis armijai, jo tas ir noziegums pret cilvēci. Tāpat, kad GB atdos Argentīnai Folklendu salas,...utt

14.maijs 2023 Atbildēt
Marcis Dzelme > jozefs

1945 gada Japana atteicas kapitulet un ASV nebija cits variants un bija kamikazes pasnavieki.

14.maijs 2023 Atbildēt
skeptiķis > 1531281217038991368

Neraksti muļķības. Japāna kapitulēja tāpēc, ka PSRS armija sagrāva Japānas Kvantunas armiju un Japānai vairs nebija militāro resursu, lai pretotos. Amerikāņi uzmeta atombumbu Hirosimai un Nagasaki tāpēc, ka 1) viņi bija uztaisījuši divas dažādas atombumbas un tās bija jāizmēģina uz divām dažādām apdzīvotām vietām un 2) atombumbu pielietošana bija spēka demonstrācija ar mērķi iebiedēt Staļinu/PSRS. Tomēr PSRS jau 1949. gada augustā izmēģināja savu atombumbu un amerikāņiem kļuva skaidrs, ka kodoluzbrukuma gadījumā PSRS viņus "ārstēs" ar viņu pašu zālēm un kanibāliskos PSRS iznīcināšanas plānus nācās atlikt.

14.maijs 2023 Atbildēt

Paldies par komentāru,prieks,ka ir cilvēki,kas zina vēsturi.

14.maijs 2023 Atbildēt
Juris Seikovskis > skepti.is

Nu nevajag atgremot sovjetu propagandu, tas pat vairs nav smieklīgi, bet ir nožēlojami.

ASV ģenerēli plēsa sev matus, kad plānoja desantu japāņu salās. Tika pa maksimālo rēķināts, ka kritīs pat līdz pat 0,5 milj. ASV karavīru, bet japāņu zaudējumus lēsa uz 4 milj.. Šīs bažas bija pamatotas. To pierādīja japāņu pretestība ārejā aizsardzības perimetrā. Ja kāds zina, tad japāņu pilsētas bija no koka un papīra. Un 1945.g. pavasarī Tokijas bombardēšanā ar parastajām bumbām gāja bojā 120000 cilvēku, kamēr Hirosimā 80000. Tokijā plosījās ugunsvētra, ja kāds zina, kas tas ir. Līdzīgs liktenis bija arī dažām citām pilsētām, kuras B-29 nomētāja ar parastajām degbumbām. Un japāņi PAT NEDOMĀJA PAR PADOŠANOS!!! Bet pēc divām atomvālēm viss kaujasspars bija projām.

Paradokss, bet tās divas atomvāles izglāba miljonus dzīvību!!!!!!!!!!!

Ja par sovjetu uzbrukumu, tad viegli ir uzbrukt pretiniekam, kurš ir padevies.

15.maijs 2023 Atbildēt
Juris Seikovskis > skepti.is

LĪdz pat 60-to gadu sākumam ASV varēja PSRS iznīcināt, praktiski nesaņemot atbildes triecienu. Jo PSRS savas nedaudzās atombumbas nebija ar ko dabūt pāri polam. Tu-4, jeb nokopētais B-29 nespēja sasniegt ASV un atlidot atpakaļ. Bet raķetes sovjetiem parādījās tikai 60-to vidū, kad puslīdz izveidojās paritāte. Bet NATO bija Eiropā. Arī ASV B-36 un pēc tam B-52 spēja no štatiem sasniegt PSRS un atgriezties atpakaļ. B-36 tai laikā sovjetu pretgaisa aizsardzībai nebija pārtverams. Mig-15 un Mig-17 un Mig-19 bija "kājeles par īsu." Bet zenītrakešu tehnoloģijas tikai vēl attīstījās.

15.maijs 2023 Atbildēt

Prūši ir tuvi latviešu radinieki, tāpēc viņu zemes būtu jāmanto mums. Bet ja nopietni, Krievijas valsts ir mākslīgs veidojums, kuram nav nākotnes. Līdz ar to nākotnes politiskā karte var būt kardināli citāda. Ja demokrātijas vīruss nebūs izēdis vairumu, ceru, ka tas tā ir, mums vēl ir cerība uz lielām pārmaiņām.

14.maijs 2023 Atbildēt

Jūs esat aizmirsuši divas latviešu pilsēta (Maz kāva un O desa).

14.maijs 2023 Atbildēt

Krievija ir koloniālā impērija. Tikai, atšķirībā no parastās koloniālo impēriju izpratnes, kad kolonijas atrodas aiz jūrām, Krievija ir kontinetālā koloniālā impērija.

Bet visas imperijas sabrūk. To pierāda vēstures gaita pasaulē.

Sabruks arī mordora.

15.maijs 2023 Atbildēt

Par cik staļins ir kara noziedznieks, tad visi starptautiskie līgumi ar viņa līdzdalību ir neleģitīmi. Kēnigsbergas teritorija jāatdod lietuviešiem un poļiem, bet visi atklīdeņi (un viņu pēcnācēji) jāatgriež uz krieviju/baltkrieviju

14.maijs 2023 Atbildēt

Man vecaistēvs stāstīja,ka Kēnigsbergu sadalīja tikai uz 50 gadiem. To visi ir aizmirsuši.

14.maijs 2023 Atbildēt

Kēnigzbetga Lietuvai un Polijai - Vācu pilsētu ?

14.maijs 2023 Atbildēt

Prasīt nav slikti, tikai kurš viņu atkaros atpakaļ..? ir arī cita nelaime, jo lielāko daļu no prūšu zemēm, dabūja tieši Polija. Smaga izvēle, jo arī vācieši, nav par tām teritorijām aizmirsuši...

14.maijs 2023 Atbildēt