Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Pasaulē

Krievijai ir problēmas ar kuģu ražošanu - flotē darbojas vairāk kā 100 gadus vecs kuģis

© Scanpix

Krievijas Federācijai ir problēmas ar lielu desanta kuģu ražošanu, raksta unian.net. FLotē darbojas kuģis, kas ir vairāk kā 100 gadus vecs.

Par to brīfingā Ukrainas-Odesas mediju centrā paziņoja militāri politiskais novērotājs Oleksandrs Kovaļenko, norādot, ka Ukrainas Melnajā jūrā izmantoto jūras bezpilota lidaparātu dēļ iebrucējam, visticamāk, nāksies izvest jūrā savus vērtīgākos jūras flotes kuģus.

Runa ir par jaunākās konstrukcijas modifikācijas kuģiem - "Kalibrov" - un arī "775" projekta lielajiem desantkuģiem, kādus Krievijas Federācija šodien vairs nav spējīga saražot.

"Krievijai ir problēmas ar lielu desantkuģu ražošanu, un ir kaujas vienības, kuras tā ļoti novērtē. Tāpēc tā nevar ar tām riskēt. Piemēram, tai Melnajā jūrā ir viens liels glābšanas kuģis “Kommuna"- kuģis, kas tika nodots ekspluatācijā flotē jau Krievijas impērijas laikos pirms vairāk nekā 100 gadiem," sacīja Kovaļenko.

Pēc viņa teiktā, krievi joprojām izmanto “Kommuna”, jo nevar uzbūvēt līdzīga tipa kuģi, kas būtu tik liels un efektīvs.

"Šis, iespējams, ir vecākais kuģis jebkurā flotē," sacīja eksperts.

"Kommuna" ir Krievijas Jūras spēku flotes palīgkuģis, zemūdeņu glābējs. Tas tika palaists 1913. gadā. Tā prototips - vācu glābšanas kuģis “Vulkan”.

"Kommuna" ir vecākais Krievijas Jūras spēku kuģis un vecākais kuģis pasaulē, kas faktiski darbojas un veic kaujas uzdevumus, šobrīd tas ir modernizēts un aprīkots ar zemūdens robotu.

16. augustā Ukrainas flote paziņoja, ka ir tiktāl iznīcinājusi piecus lielos Krievijas Melnās jūras flotes desanta kuģus, ka tie vairs nav spējīgi strādāt.