No Baltā nama izraida jau otro Baidena suni

ASV prezidenta Džo Baidena divus gadus vecais vācu aitu suns Komandieris (Commander) pašlaik vairs neuzturas Baltajā namā. Beidzamā gada laikā viņš sakodis vai uzbrucis vairāk nekā desmit cilvēkiem, izrādot gluži tādu pašu agresivitāti kā viņa priekštecis Meidžors (Major), kurš tagad mitinās pie prezidenta draugiem Delavēras štatā.
Reizēm agresīvais ASV prezidenta Džo Baidena vācu aitu suns Komandieris vairs neuzturas Baltajā namā, kur par viņa uzbrukumu upuriem kļuvuši vairāk nekā desmit cilvēku.  ©AFP/Scanpix

Galvenie cietēji no Komandiera agresivitātes bijuši cilvēki, kuru pienākums ir apsargāt prezidentu un viņa dzīvesbiedri, vēsta “Reuters”. Kopš pagājušā gada oktobra par suņa uzbrukuma upuriem kļuvuši vismaz 11 Slepenā dienesta darbinieki. Vairumā gadījumu viņi tikuši cauri ar pamatīgu izbīli vai sīkām skrambām, taču vismaz viens cilvēks sakosts tā, ka bijis spiests meklēt palīdzību slimnīcā, bet vēl vairākiem apturēt asiņošanu palīdzējuši Baltā nama mediķi. “CNN” vēstījusi, ka no suņa uzbrukumiem cietis vēl ne viens vien Baltā nama darbinieks.

“Komandieris pašlaik neatrodas Baltā nama kompleksā, un tiek lemts, kā rīkoties tālāk,” - “BBC” citē ASV pirmās lēdijas Džilas Baidenas pārstāves Elizabetes Aleksandras paziņojumu. Ar to viņa nāca klajā neilgi pēc tam, kad kārtējā preses brīfingā vairāki žurnālisti jautājumus par to, kā tad īsti tiks risināta Komandiera agresivitātes problēma, bija uzdevuši Baltā nama preses sekretārei Karīnai Žanpjērai, norāda ASV Nacionālais sabiedriskais radio. Žanpjēra no atbildes izvairījās, bet Aleksandra norādījusi, ka prezidents un viņa ģimene esot ļoti pateicīgi Slepenā dienesta darbiniekiem un citiem Baltajā namā strādājošajiem, kuri izrādījuši pacietību un atbalstu, neceļot publiskus skandālus par suņa uzvedību. Atsakoties atbildēt uz jautājumu, kur pašlaik atrodas dzīvnieks, Aleksandra norādījusi, ka tiekot meklēti risinājumi problēmas novēršanai.

“CNN” gan atgādina, ka to pašu Baltā nama pārstāvji apgalvoja šā gada jūlijā, kad kļuva zināms par kārtējo Komandiera agresivitātes dēļ cietušo. Toreiz Žanpjēra stāstīja, ka Baltais nams ir vide, kurā nepārtrauktu stresu izjūt arī absolūtais vairums cilvēku, tādēļ neesot pārsteigums, ka arī suns izrāda stresa pazīmes, bet šai konkrētajai sugai tās izpaužas agresivitātē. ASV opozīcijā esošajiem republikāņiem simpatizējošie mediji gan atsaucas uz kinologiem, apgalvojot, ka vainīga nepareiza suņa audzināšana. Galu galā neesot jau bijis tā, ka Komandieris pēkšņi iemests svešā vidē. 2021. gada nogalē viņš Baltajā namā ieradies kā mazs kucēns (dāvana prezidentam no brāļa Džeimsa), un laika aprast ar šiem apstākļiem bijis gana, ja vien suņa saimniekiem būtu bijis pietiekami daudz laika un vēlēšanās ar savu mīluli nodarboties.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā