Dzīvesbiedra neķītrās runas piespiež šķirties Itālijas premjeri

“Šeit arī beidzas manas attiecības ar Andrea Džambruno, kas ilga gandrīz desmit gadus,” – tā interneta sociālajos medijos paziņojusi Itālijas premjerministre Džordža Meloni. Nekādus sīkākus paskaidrojumus viņa nav sniegusi, taču vismaz Itālijā neviens tādus arī negaidīja, jo visiem viss ir skaidrs. Pagājušajā nedēļā tika publiskoti žurnālista Džambruno neķītrie, kolēģēm adresētie komentāri, un pašlaik viņš jau atstādināts no sava televīzijas šova vadīšanas.
Oficiālos pasākumos Džordža Meloni un Andrea Džambruno, kuri nebija precējušies, kopā neparādījās ©AFP/Scanpix

46 gadus vecā Meloni un 42 gadus vecais Džambruno bija pāris kopš 2015. gada (neilgi pēc tam, kad iepazinās kādas televīzijas pārraides laikā), raksta “Politico.eu”. Lai gan pašreizējā premjere un viņas vadītā nacionālkonservatīvā partija “Itālijas brāļi” (“Fratelli d’Italia”) vienmēr uzsvēruši ģimenes vērtību nozīmību, pati viņa laulības ostā iestūrēt nesteidzās, par ko bieži vien izpelnījās nievājošus komentārus no kreisās opozīcijas pārstāvjiem. Meloni gan allaž uzsvērusi, ka abu pašlaik septiņus gadus vecā meita Džinerva ir “uzaugusi īstā ģimenes atmosfērā”, taču tagad arī šai idillei pienākušas beigas.

Meloni arī pavēstījusi, ka viņas un Džambruno ceļi katrs uz savu pusi sākuši vest jau pirms kāda laika, un tagad “pienācis pēdējais brīdis to atzīt”, vēsta “AFP”. Televīzijas kanālā “Rete 4” skatāmā sarunu šova “Diario del giorno" vadītājs jau sen ir pazīstams ar savu aso mēli un reizēm nepārdomātajiem izteikumiem, kas izsauc lielu viļņošanos sabiedrībā. Augustā viņš nonāca skandāla epicentrā, kad runājot par visu Itāliju satricinājušajām divu meiteņu izvarošanām, paziņoja - nekas tāds varēja nenotikt, ja meitenes nebūtu piedzērušās. Liela daļa sabiedrības pārmeta Džambruno upuru vainošanu, taču Meloni nostājās sava partnera pusē, sakot, ka viņa izteikumi vērtējami gluži tāpat, kā jebkuri pamācoši padomi, ko ikviena normāla māte dod savām pusaudžu vecumu sasniegušajām meitām. Tālākās diskusijās Meloni gan neiesaistījās, sakot, ka viņas darbs neesot komentēt to, ko profesionāls žurnālists runā savos raidījumos. Tāpat viņa rīkojās, kad Džambruno, pēc daudzu domām netaktiski salīdzināja nelegālos imigrantus ar ganāmpulku, kas tiek dzīts pa noteiktu maršrutu.

Taču tagad ir pilns arī Meloni pacietības mērs. Pagājušajā nedēļā satīriskais raidījums “Striscia la Notizia” (tas redzams citā televīzijas kanālā, kas tomēr pieder tai pašai “Mediasat” grupai) pārraidīja divus sižetus no “Diario del giorno” uzņemšanas aizkulisēm. Tie nerada lielas šaubas, ka žurnālists, domājot, ka kameras un mikrofoni ir izslēgti, cenšas flirtēt ar savām kolēģēm, turklāt dara to ļoti vulgārā un neķītrā veidā. Teju vai atklāti izskan piedāvājumi kļūt par “kārtējo” Džambruno mīļāko un piedalīties grupveida seksā - gan trijatā, gan četratā. Citā ierakstā žurnālists izsaka cerību, ka sarunas biedrei nebūs lielu iebildumu, ja runājoties viņš kasīs savu kājstarpi.

Ņemot vērā to, ka abi televīzijas kanāli ir viena un tā paša koncerna sastāvdaļa, daudzi Itālijā nesaprot - kādēļ “Striscia La Notizia” vajadzēja atklāt tik neglaimojošas lietas par savu kolēģi, raksta “La Stampa”. Viens no ticamākajiem izskaidrojumiem ir tāds, ka Džambruno ar savām izdarībām jau sen bija nokaitinājis ne tikai kolēģus, bet arī koncerna vadību, un tagad parādījies labs iemesls no viņa atbrīvoties. No sava raidījuma vadīšanas viņš jau atstādināts un kopš pagājušās nedēļas “nogājis pagrīdē”, komentārus nesniedzot. Savukārt “Striscia La Notizia” veidotājs Antonio Riči, neizplūstot plašākās detaļās, sarunā ar ziņu aģentūru “ANSA” sacījis: “Gan jau kādu dienu Meloni sapratīs, ka es viņai izdarīju pakalpojumu.”

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā